Mäletatavasti kutsuti Loodust tagasi siis, kui IRL avalikkusele selgitamata jäetud põhjustel Reimaast lahti saada otsustas, mehele jalaga andis ja lohistas ministriks kommunaalametnik Kiisleri, kelle suurimaks saavutuseks on tänini miljonipeldik. Sest e-riigi arendamisest, millega ta ministriametisse astudes tegelema pidi hakkama, pole enam midagi kuulda.

Kui Reimaa minemalöömise üks põhjusi oli kuuldavasti liigne isepäisus ja semmimine oravatega, siis Kiisler on ennast nüüdseks tõestanud kuuleka parteisõdurina ja räägib täpselt seda, mida Laar ees ütleb. Ja Laar ütleb, et juba eelolevateks kohalikeks valimisteks on vaja ära teha haldusreform — ja kuna pehmete vahenditega siin midagi peale ei hakka, nagu elu on näidanud, siis tuleb appi võtta karm käsi.

Maaelanikkonna seas selle sammuga eeldatavasti populaarsust ei võida ja hääli juurde ei kogu, aga eeldatavasti ongi IRL-i sihikul hoopis teine grupp: nimelt Reformi poliitikas pettunud parempoolse maailmavaatega valijad — ning teiseks tööandjad, kes on seni toetanud oravaid, aga viimasel ajal Reformiga raksu läinud. Viimastelt on järgmiseks valimisteks ka parteikassasse midagi loota — miks mitte lausa suurem osa sellest rahast, mis seni oravate kaukasse läinud.

Ainuke häda on aga see, et Reformi vastuseisu korral võivad isamaalased rääkida, mida tahavad, ära teha ei õnnestu neil midagi. Üks Ansipi kiikse paljude teiste kõrval on aga nimelt see, et haldusreformiga kulusid kokku hoida ei õnnestu, pigem vastupidi. Reform jõudiski juba viidata, et Kiisler on oma suurepäraste ideedega natuke hilja peale jäänud. Nii et kahtlane, kas reformist seegi kord asja saab.