Tõmbasin deb-laiendiga Picasa 2.2 paki (suurus 24MB, sh Picasa 9MB, Wine 12MB ja Gecko 3MB) ja installisin selle tavalise terminaliakna käsuga dpkg -i. Programmi nimi lisati menüü Rakendused alammenüüsse Graafika. Klõps sellel käivitab Picasa, ilma et kasutaja midagi Winest teaks. Wine ei ole emulaator, see on avatud lähtekoodil põhinev Windows API (application programming interface), mis võimaldab Windowsi programme Linuxi keskkonnas kasutada. Google olevat sellesse teinud sadakond täiendust. Töökiirus on hea, Picasa töötab vähemalt sama kiiresti või isegi kiiremini kui Windows XP keskkonnas samal riistvaral.

Mõned Windowsi versiooni võimalused on ära jäetud, nt piltide CD-plaatidele kirjutamine. Iga brauseriga, nt Firefoxiga, ei tööta ka piltide meilidele lisamine. Kõik piltide näitamise, otsimise ja redigeerimisvõimalused töötavad. Pilte saab importida paljudest digikaameratest. Picasa, nagu ka monol põhinev F-Spot, hoiab pilte kõvakettal oma kaustades.

Kas kasutada Picasat või mõnd teist samaotstarbelist programmi, on muidugi maitse asi. Picasa on paljude võimalustega ja näeb kena välja, kuigi tema liides erineb teistest Gnome keskkonna programmidest, nt gThumb. Picasa lähtekood ei ole avatud. See ja asjaolu, et Google ei portinud Picasat otse Linuxisse, on põhjustanud tõsiusklike avatud lähtekoodi toetajate teravat kriitikat. Samal ajal ei protesteerita ju ATI ja Nvidia videokaartide binaardraiverite jmt kasutamise vastu.

Igal juhul on kiiduväärne, et Google püüab ka Linuxi kasutajatele oma tarkvara pakkuda. Töös olevat ka tõeline Linuxi versioon programmist Google Earth.

Vaata pilte viidatud allikast.