Sellesse panustasid tuhanded politseiametnikud, piirivalvurid, kaitsepolitseinikud, kaitseväelased, kaitseliitlased, päästeametnikud, maksu-ja tolliametnikud, SKA kadetid, meditsiinitöötajad, maanteeameti ja Tallinna linna töötajad, häirekeskus, SMIT, RIA, välisministeeriumi, kaitseministeeriumi ning siseministeeriumi ametnikud. Lisaks andsid Obama visiidi turvalisusse märkimisväärse panuse ka paljud vabatahtlikud abipolitseinikud.

Eilne visiit oli äärmiselt oluline Eesti siseturvalisuse ja julgeoleku seisukohalt. Me vajasime praeguses julgeoleku-olukorras kinnitust, et Eesti iseseisvus läheb meie partneritele korda, meie enda panust märgatakse ja hinnatakse, meie rolli rahvusvahelise partnerina võetakse täie tõsidusega. Visiit andis selgesõnalise kinnituse, et NATO kollektiivkaitse toimib ning meid ei jäeta kunagi üksi. Need ei ole tühjad sõnad, vaid oluline osa meie julgeolekugarantiist.

USA presidendi visiidi sujuv ning turvaline korraldamine ei ole enesest mõistetav, vaid paljude inimeste pika ning põhjaliku töö tulemus. Meil oli suurepärane koostöö USA kolleegidega, ent võtmeroll ning põhiraskus operatsiooni edukal läbiviimisel oli siiski kanda meie endi inimestel.

Ma soovin siinkohal tänada kõiki, kes panustasid visiidi turvalisusse! Võime olla uhked, et meie sisejulgeoleku ametkonnad on sedavõrd professionaalsed ning võimelised edukalt ja lühikese etteteatamisega läbi viima väga keerukaid operatsioone. Võime olla uhked, et meie vabatahtlikud võtavad oma töö ja pere kõrvalt aja ning seisavad võrdselt meie kõigi turvalisuse eest. Aitäh kõigile eestimaalastele, kelle käes oli selle visiidi edu. Näitasime maailmale, et oleme väärikas riik.