lisaks umbes 1700 politsei- ja piirivalveameti töötajale kasutada kuni 300 kaiteväelast või kaitseliitlast.

"Kui president annab loa, siis soovime kasutada kuni 300 kaitseväelast ja kaitseliitlast," rääkis Pevkur valitsuse prssikonverentsil.

Politsei- ja piirivalveameti poolt on Obama visiidi julgeoleku tagamisega seotud 1700 töötajat. Sealhulgas on kaasatud ka sisekaitse akadeemia kadetid.

Valitsus otsustas täna taaskehtestada sisepiiril ajutiselt Eestisse sisenemisel piirikontrolli isikutele ja transpordivahenditele ning riigipiiri valvamise, et tagada Eestis toimuva Ameerika Ühendriikide presidendi visiidi ajal avalik kord ja riiklik julgeolek.

Ministri sõnul kehtib piirikontroll ainult riiki sisenevatele reisijatele. Tegemist on lihtsustatud piirikontrolliga ehk isiku samasuse tuvastamisega. Sellest hoolimata soovitas minister piiriületajatel varuda aega ja palus neilt mõistvat suhtumist.

Piirikontroll taastatakse Läti piiril, lennujaamas ja sadamates, rongidel toimub piirikontroll vagunites või perroonil, ronge peatama ei hakata, lubas minister Pevkur.

Tollikontroll on Obama visiidi ajal pisteline.

Piirikontroll ja riigipiiri valvamine kehtib alates 31. augusti kella 14:00-st kuni 3. septembri kella 23:59-ni. Kui Obama lahkub Eestist enne seda, lõpetatakse piirikontroll USA presidendi Eestist lahkumisel.