Pevkur ütles "Terevisioonile" antud telefoniintervjuus, et hetkel pole põhjust gripiepideemiat välja kuulutada, sest uus gripp ei levi väga kiiresti ning haigestunute hulk on sama nagu tavalise sesoonse gripi puhul. Kui saame uut infot või kui nakatunute hulk peaks suurenema, siis kaalume epideemia väljakuulutamist, ütles sotsiaalminister.

Pevkuri sõnul jätkatakse igapäevast tööd gripi vastu võitlemisel. "Kindlasti vaatame tervishoiuameti poole pealt üle selle juhtumi natuke detailsemalt, kas ja kuidas saame teha sellest järeldusi ja kas peame midagi muutma tänases korralduses," lisas ta.

Ministri kinnitusel on hetkel uue gripi levik samasugune sesoonse tavagripiga ning epideemia väljakuulutamiseks tema sõnul veel põhjust ei ole. "Kui järgmised nädalad toovad uusi teadmisi või uut infot ja nakatunute hulk suureneb veelgi, siis kindlasti ministeeriumi ja vastava ala spetsialistid kaaluvad seda, kas ja kuidas edasi toimida."

Praegu pole sotsiaalministeeriumil andmeid, kui mitu inimest on haiglates seagripi sümptomitega. Ehkki Eesti on saanud esimese seagripi ohvri, käituvad meedikud ja tervishoiuametnikud varem koostatud plaani kohaselt, ütles Pevkur.

Pevkur sõnas, et lapsevanemad ei peaks pelgama kutsuda kiirabi, juhul kui lapsel hakkab järsku halb ning eriti valvas tuleb olla hingamisraskuste ilmnedes.