Kuna tööandja võimaldab kodus tööd teha, ei pea iga päev sõitma, kuid siiski kulub 120-150 liitrit kütust kuus. Kuu kütusekulu kasvab 28,8 eurot ja lapsetoetus 15. Seega kokku kasvavad kulud vähemalt 165 eurot aastas. Kusjuures arvesse jääb võtmata üldine hinnatõus, mis kaasneb kütuse hinna tõusuga.

Valitsuse eesmärk peaks ju olema elavdada elu maal. Kui töökohti maal ei ole, peab inimene kodust kaugemal tööl käima.

Omaette teema on ka see, et kui sotsiaalmaksu ühe protsendi võrra langetada, hakkavad ettevõtjad töökohti looma. Rumalus! Ettevõtja loob töökoha, kui tema tootele või teenusele on nõudlus.

Töötan Baltikumi-põhises ettevõttes ning meil on töötajad kõigis kolmes riigis. Lätis on sotsiaalmaksule kehtestatud lagi, ja kui see saab ületatud, ei pea ettevõtja kalendriaasta lõpuni sotsiaalmaksu tasuma. Ettevõtjana tekiks mul küsimus, milleks ma peaksin palkama inimese Eestis, kui ma saan ta palgata odavamalt Lätis.

Kui arvatakse, et see üks protsent sotsiaalmaksult antakse töötajatele, siis see on küll vale eeldus. Valitsus langetas maksu eesmärgil, et see peaks looma uusi töökohti. Miks siis nüüd Riigikatselei arvab, et tööandja selle olemasolevale töötajale annab?

Valitsus on väga valel teel! Mina kui Reformierakonna valija kahetsen väga oma valikut ning oma häält ma neile enam pikka aega ei anna.