Just selline mulje jäi mulle, kui lugesin artikli Kas naine peab hoolitsema mehe riiete eest? kommentaare. Ausalt öeldes ei tulnud mulle varem pähegi, et mehe välimuse eest hoolitsemine, tema rõivaste pesemine, triikimine, kappi panemine ja puhta pesu kätte juhatamine midagi väga veidrat on.

Mind on õpetatud, et sellised ülesanded täidab naine ära loomulikult, küsimus esitamata ja virisemata, sest nii ongi väga loogiline. Ma teen seda hea meelega. Pesu peseb masin, mina võtan need masinast välja, pane sirgelt kuivama, triigin ja panen korralikult kappi. Mulle meeldib, et mu abikaasa näeb alati hea välja, tal on seljas puhtad, korralikud ja triigitud riided. Ostan talle ise särke, sokke ja aluspesu, mõnikord ka kampsuneid ja jope. Talle ei meeldi poes käia, mina naudin ostlemist väga, seega ei ole mul mingi probleem ka meesterõivaste kauplusest läbi astuda ning oma kallimat uute riietega rõõmustada.

Eile sain teada, et tänapäeva naised enam nii ei tee. Nüüd on moodne, et naine istub diivanil ja kõlgutab jalgu, samal ajal kui ta mees ise oma pesu peseb, triigib ja kappi paneb. Vahet pole, milline ta järgmisel päeval välja näeb. Olgu kortsus, räpase pluusiga, augulise kampsuniga või haisvate sokkida, suva, mis mul sellest! Suur mees paneb ju ise end riidesse! 

Kommentaaridest selgus, et ongi palju mehi, kelle naised nii ülbed ja enesekesksed. Need vaesekesed on pidanud ise õppima, kuidas pesu pesta ja triikida. Ning satuvad tihti piinlikesse olukordadesse, sest lähevad pidulikule õhtusöögile teksastes, avastavad tähtsal kohtumisel oma pluusi seest augu või lämmatavad kingi jalast võttes oma juustuhaisuga kõiki toasviibijaid.

Naised, kuidas te ei taipa, et teie meeste välimuse põhjal hinnatakse ka teie võimekust perenaisena, abikaasana, laste emana? Kas teil ei ole piinlik teades, et kui te lubate oma määdunud pluusi või katkiste sokkidega mehe uksest välja, vaatavad kõik tema kolleegid ja sõbrad viltu just teie peale?

Mina endale sellist alandust ei luba. Minu mees peab olema kena ja klanitud, puhas ja korralik. Talle meeldib, et ma tema eest hoolitsen, mulle meeldib tema eest hoolitseda. Kui mõne tibi meelest olen ma seetõttu kodumasin, siis teadke, et olen seda hea meelega!