Paljud inimesed peavadki praegu oma teisejärguliste tervisehädadega EMO-sse pöörduma vaid seepärast, et neil lihtsatl ei ole võimalik oma tööajast arsti külastada. 

Ka mina seisan hetkel sama probleemi ees, kuna sain üle aastate taas endale töökoha. Plen esimesi päevi tööl ning juba reedel oleks vaja vaba hommikupoolik võtta, kuna arsti juurde on aeg kirja pandud. Paraku ma lihtsalt ei julge esimesel nädalal oma töö ajast sinna ilmuda ega ka esimesel kuul hakata vabu päevi lunima, et end ravida.

Kuni haigused niivõrd maha ei murra, et peaks pikemaajaliselt haiguslehe võtma, ei ole mõeldavgi, et ma uue töö esimestel nädalatel hakkaks mingit vaba päeva võtma, kaotaksin tõenäoliselt kohe oma töö, kuna tööandjad Eesti Vabariigis ei tolereeri arstil käimisi ja ei võimalda selleks piisavalt vabu päevi. Isegi, kui võimaldaks, hakkaks lihtsalt endal imelik neid pidevalt küsida.

Minu ettepanek ongi selline, et perearstid ja ka mõningad muud ametkonnad, kus ka töötavatel inimestel on tarvis aeg-ajalt käia, võiksid olla oma töönädalaga veidi paindlikumad, kas siis päevaga ettepoole või tahapoole, et nende töönädal oleks näiteks teisipäevast laupäevani, et ka "valge inimene" saaks sel juhul, kas või laupäeval, külastada perearsti oma pisikese probleemiga, olgu siis selleks nohu, köha või tripper.

Selle peale peaks riik kiiremas korras mõtlema, enne, kui tööinimesed end "surnuks töötavad" lihtsalt sellepärast, et tööajast ei lasta neid arstile ja nädalavahetusel perearstid patsiente vastu ei võta.