Miks ei salli Peeter Oja Pärnu linnapea Mart Viisitamme

Ah, ta ei ole ju linnapea. Ta on karjerist. Isegi minul on seoses Kuldse Trio ja Endla teatriga Pärnuga rohkem pistmist kui temal. Mis tal siia asja on? Jobu on! Vot sellepärast ei salligi, noh!

Mida arvab Peeter Oja presidendivalimistest
Arnold Rüütel on eraelus kindlasti tore mees, kuid presidendi mõõtu ta välja ei anna. Aga tuleb selgelt eristada inimest ja ametikohta. Olen siiralt kurb, et praegune president on vanainimene, kellega teised mängivad, näiteks need tüübid Rahvaliidust. Seal taga on vaid omakasu. President võib olla aga tõhusam riigi reklaam kui „Welcome to Estonia“ kampaania.

Mida arvab Peeter Oja pronkssõduri juhtumist
Teate, see on nii haige asi. Ma saan aru, et inimesed tahavad mälestada, kuid see koht on muutunud Eesti vabariigi vastaste hoiaku näitamise kohaks. Miks nad ei lähe sinna, sinimustvalge käes? Muidugi tuleb see maha võtta. Ja see Lihula sammas… Ma ei mõista, miks nad seda pimedas tegid?

Mida arvab Peeter Oja eestlusest
Praegu lähen poodi ja eesti keelt mitteoskav müüja vaatab mulle otsa nagu siilike. Siis jagele temaga tükk aega, et kätte saada see, mis vaja. Kõik algab sellest, et eestlased ei austa iseennast. Kui üks rahvus väärtustab end, ei saa keegi selle rahva identiteeti purustada. Power on lihtsalt nii suur.

Kust võtab Peeter Oja julguse, et kõiki avalikult maha teha
Aga kust ma võtan julguse mitte maha teha ja vaikida? „Ärapanija“ teeb nalja inimeste kulul, kes on selle ära teeninud oma rumalusega. Mõne kodaniku areng jääb seisma teises klassis. Aga talle jääb sisse mängulust. Siis saab temast ükskord poliitik, linnapea. Ja ta ei teagi, mis on vastutus, kohusetunne… Inimese kohustus on mõelda. Poliitiku kohustus teenida rahvast. Nad nõuavad austust, kuid seda ei saa nõuda, vaid rahva austus tuleb ära teenida. Ootan siiralt, et keegi meid kohtusse kaebaks! Naeruvääristamise alla sattunud isiku teod tuleksid uuesti meediasse.

Milline on Peeter Oja sõnum noortele
Tegelikult vaatan ma elule positiivsetes värvides. Soovitan seda teilegi, seda enam, et suvi tuleb. Laske lulli!