Juba varem teatati, et marodöörid rüüstasid president Kurmanbek Bakijevi perekonnale kuuluva maja ja pistsid selle põlema, kuid nüüdseks on märatsejate meelevallas terve pealinn, vahendab Interfax.

Pealtnägijate teatel on rahvamass rüüstanud kesklinnas asuvad türklastele ja hiinlastele kuuluvad kaubanduskeskused. Röövitud on paljusid poode ja turge. Mitmed kaubanduskeskused ja turud on rüüstamisest pääsenud, sest sealsed rentnikud asusid vara kaitsma ja tõrjusid rünnakud. Rüüstatakse kõike, ka juuksuriärisid.

Juba on rüüstatud rahvuslik kujutava kunsti muuseum. Muuseumi direktori kinnitusel viisid opositsiooni relvastatud pooldajad minema eriti väärtuslikud maalid.

Riigi telekanali K+ teatel ei sõida tuletõrjujad kahjutuledele välja, sest kardavad enda turvalisuse pärast. Telekanali eetris kõnelenud opositsiooni esindaja sõnul on rahutustes hukkunud 100 inimest.

Opositsiooni kontrolli all olevas televisioonis edastatakse üleskutseid pogrommid ja marodöörlus lõpetada. Samuti palutakse vigastatutele doonorverd.

Üks juhtivatest opositsionääridest, Tamir Sarijev, ütles, et praegu üritatatakse tuua ametipostidele tagasi sealt päeval lahkunud miilitsatöötajad. Tema kinnitusel ei saa sugugi väita, et marodööritsevad just opositsionäärid. "Kõik on väga segamini ja raske on aru saada, kes on kes," märkis ta.

Mõnedel andmetel on Kõrgõzstani president Bakijev riigist põgenenud, kuid teistel andmetel varjab ennast riigi lõunaosas. Kõrgõzstani ja Kasahstani piir on suletud, sealt lubatakse üle ainult Kasahstani kodanikke.

Kõrgõzstan ehk endise nimega Kirgiisia asub Kesk-Aasias ja piirneb Kasahstani, Usbekistani, Hiina ja Tadžikistaniga. Riigis elab üle viie miljoni inimese.