Transpordiveokid ning pääste- ja evakueerimissõidukid demonstreerivad sõjaväelogistikute rolli lahingüksustele laskemoona, relvastuse ja varustuse õigeaegsel kohaletoimetamisel ning kaitseväe lahingutehnika remontimisel ja hooldamisel. Paraadile tuuakse välja ka logistikakeskuse ja logistikakeskuse logistikapataljoni lipud.

Sõjaväelogistikat peetakse paljudes NATO riikides maa-, mere- ja õhuväe kõrval niinimetatud neljandaks väeliigiks. Nagu ka teistes NATO riikides peab ka Eestis kaitseväe logistikakeskus tagama neljanda väeliigina kaitseväe igapäevase toimimise ja lahingüksuste võitlusvõimekuse parajasti käimasolevatel sõjalistel operatsioonidel.

2002. aastal loodud kaitseväe logistikakeskus on 21.11.1918 asutatud varustusvalitsuse õigusjärglane. Omaaegsel varustusvalitsusel oli väga suur roll Vabadussõja võidus, sest sest just nemad pidid tagama Rahvaväele kõik sõjapidamiseks vajaliku – relvastuse, laskemoona, varustuse, riietuse ja toitlustamise.

Tänane logistikakeskus hoolitseb selle eest, et kaitseväe üksustel oleks olemas laskemoon, relvastus, varustus ja transpordivahendid; et kaitseväelased saaksid toidetud ja et nende käsutuses oleks hoonete ning harjutusalade näol korralik töö-, väljaõppe- ja elukeskkond. Lisaks osutab logistikakeskus kaitseväelastele meditsiiniteenuseid ja korraldab kogu kaitseväe raamatupidamist.

Samuti toetab kaitseväe logitikakeskus laskemoona, relvastuse, varustuse ja transpordivahendiga kõiki meie üksusi, mis tegutsevad sõjalistel operatsioonidel üle maailma.

Logistikakeskus tegeleb ka koolitusega. Näiteks õpetatakse välja kaitseväe sõjaaja üksuste tarvis reservsõjaväelogistikuid ja -meedikuid. Samuti valmistatakse ette Afganistani rahvuslike toetuselementide koosseisus tegutsevaid sõjaväelogistikuid, kes peavad tagama meie lahingüksuste võitlusvõime operatsioonialal.

Rahvuslike logistiliste toetuselementide (National Support Element – NSE) põhiülesanded on tagada sõjalise operatsiooni piirkonnas Eesti kontingendi varustamine kõige vajaminevaga ja lahingüksuste käsutuses oleva tehnika hooldamine ning remontimine.

NSE õlul lasuv vastutus ja töökoormus eeldavad head väljaõpet. Näiteks on NSE ülema vastutusel Afganistanis üle 10 miljoni euro väärtuses varasid. Poole aasta jooksul esitab NSE tavaliselt logistikakeskusesse ligikaudu 850 kaubatellimust ja Afganistani siseselt korraldatakse ligi tuhandel korral lennukite ning kopteritega inimeste ja materjalide vedamist.

Lühidalt öeldes ei ole kaitseväes valdkonda, mida logistika ja kaitseväe logistikakeskus ei mõjutaks.