Nojah
05.09.2012 06:49
Kallid targutajad! Käige ära suurriikide sõjaväes või vaadake mõni film sealsest väljaõppest ja siis saate aru, et sõjaväes õpetatakse inimest tapma ja seda võimalikult efektiivselt - nii et sinul ja sinu kaaslastel oleks maksimaalne võimalus ellu jääda ja vaenlaseks tituleeritud isikuid maksimaalselt tapetud. Selleks, et sõduri lihamassist ei tehtaks konfliktis kotletti, tehakse noorsõduri egost hakkliha, millest siis vormitakse kotlet. Kõiki neid nalju on imelik siin lugeda, kuid kui ise nende "ohvriks" langesin, siis polnud hullu midagi, see on osa kotleti vormimisest. Loodan, et Eesti sõjaväes siiski juletakse veel häid sõdureid vormida. Mäletan oma sõjaväekogemustest, et Eesti sõjaväelasi ikka kiideti, sest nad olid vähenõudlikud ja hakkajad ning see on lahinguväljal tohutu eelis . Soovin selleks kõigile ohvitseridele ja allohvitseridele jõudu (kuigi eks ole sealgi musti lambaid, kuid sinna pole midagi parata). Sõjaväes ei ole midagi idüllilist ja romantilist ning kriisisituatsioonis filosofeerimisel on rängad tagajärjed.

Pärastises tsiviilelus aga on sõjaväest kindlasti kasu, nt ise eelistan uute töötajate värbamisel sõjaväes käinuid, eriti aspirante. Pole pidanud kahetsema.

ma
05.09.2012 08:15
Tunnistan, mina tervislikel põhjustel kaitseväkke ei kõlvanud, küll aga sattusin sinna töö tõttu päris pikaks ajaks ja nägin kõrvalise isikuna päris palju alandust, võimunäitamist ja ülekohut. Olen endiselt arvamusel, et üleajateenijaks jääb ainult inimene, kes tunneb võimust teise inimese üle naudingut.

Twitter

Argo Ideon ‏@archiei
Jaapanil pole Venega rahulepetki, segab see neid väga? Taastõusnud piirileppedebatt näib lihtsalt mõttetu. 1940 ei aidanud meid ükski leping

Priit Luts ‏@priitluts
Nägin just Ummikut, a sindrinahk jõudis enne plehku pista kuniks mobla haarasin. #wanted

Küllike Rooväli ‏@kyllikeroovali
Konkureerivad meediakanalid otsustasid täna hommikul korraldada Tallinna suurima ummiku linna kohal õhus, ilmselt olid lennujuhid õnnelikud.

Katrin K ‏@polaarkaru
Kuidas kaitsta end mõrra eest, reklaamib Äripäev ilmuvat raamatut. Üks hea soovitus oleks mitte vette minna.

Küllike Rooväli ‏@kyllikeroovali
Taavi Aas tõestas ära: kui autoliiklus seisata ja bussidel lasta sõita, siis bussilliklus on kiirem kui autoliiklus.

Rain Kooli ‏@rainkooli
Selle tüdruku, kes rasside liigitamisega lapselikult sirgjooneline oli, võiks nüüd rahule jätta.

Imre Kaas ‏@imrekaas
Täna Prismas! Jahutatud palgalõhe (Eesti)