naine
03.08.2012 06:59
Tõsine teema, seda kahtlemata, on see pealkirjas esitatud küsimus. Siiski ütleksin, et natuke liiga negatiivses toonis ja natuke liiga üldistavalt kirjutatud, et kõik Soome, välismaale läinud on viletsad ja armetud luuserid. Halbade valikute ja juhuste kokkulangemisel on selliseid artiklis toodud näiteid küll ja küll. Aga kui nüüd mõelda, et Eestis valitseva tööpuuduse (mis küll nüüd tasapisi on pisut väiksemaks jäänud), tehtud suurte kärbete (mille ju ka siin elavad inimesed peavad kinni maksma), väga väikeste palkade (nn tavatöötajale) tõttu ei ole ka siinne elu alati meelakkumine ja isegi 300- 500 eurone palk (kui see tõesti kätte saadakse), ei võimalda katta just neid samu võetud kohustusi ja kui neid isegi ei ole, siis elamine ja pere üleval pidamine läheb raskeks tõesti nii, kui ka naine saab samuti tööl käia. Sellistel inimestel ongi valida, kas jätkata siin Eestis suure tõenäosusega pikki aastaid sama elatustasemega, kui just ei juhtu imet või minna proovima välismaale ja loota, et seal õnnestub end ja oma peret paremini üleval pidada. Kahtlemata jäävad selle juurde riskid - pered võivad laguneda, alkoholiprobleemid jne, aga need on ju ka siinsamas Eestis, kas siin koos elavad pered puutuvad iga päev kokku just täpselt samade teemadega.

Minu arvates ei ole see normaalne, et niimoodi välismaale ollakse sunnitud õnne otsima minema, loomulikult oleks kodumaal kõik kergem ja lihtsam, aga kui selleks võimalus puudub ja peamine, kui inimesed on riigis ja ilmselt ka oma enda valikutes ja senises elus pettunud, siis ega ausalt öeldes pole ka väga imestada, kui mingi osa nendest soovib alustada kusagil kaugemal ja loota paremale õnnele. See kõik on väga kurb ja siin pole parastada ega solvata mõtet kedagi, tegemist on meie enda rahvuskaaslastega, kes võõrsil töötavad.

Kui nüüd positiivsemalt lõpetada, siis on ju ka päris palju õnnestujaid ja neid näiteid, kes on suutnud elu võõrsil uuesti alustada. Siiski ka nende puhul jääb minule isiklikult kõlama nukram toon, et jälle ühed eestlased Eestis vähem (ja seda täiesti tõsiselt ilma irooniata).

migrant
03.08.2012 07:43
Näen siin Soomes palju eestlasi, kes mõneaastase töötamise järel oma pered samuti siia toovad, sest siin on elu rohkem kindlustatud. Need kes Soomes orjatööd teevad on natuke ise süüdi - on siis keeleoskus halb võib napib ametioskusest. Muuseas, kutseõpe on Soomes väga heal tasemel ja au sees. Need, kes siin hästi keelt ja ametit oskavad, saavad hakkama ja elavad hästi. Soomlased lihtsalt pühenduvad rohkem tööle ja teavad oma õigusi. Ma ei saa aru, miks peaks siin tegema orjatööd!

Twitter

Rain Kooli ‏@rainkooli

BUSi Riot

Taavi Eilat ‏@tahvinaf
EPLi intervjuu Michaliga ütleb vähem kui kõrval olev Lauristini kommentaar. Minule jääb ikkagi üks küsimus, kes astub väsinud Ansipi asemele?

Gerrit Mäesalu ‏@gerritmaesalu
BUS on ilmselt lühend Keskerakonna venekeelsest valimisloosungist järgmise aasta KOV valimistel. :)

Olav Osolin ‏@osokas
Tallinnas on nüüd BUS juba ka trammiteele maalitud. Tegelikult tuleks sinna kirjutada TRA.

Ott Heinapuu ‏@oHpuu
Endine Reformierakonna liige Olev Vaher kirjutab suhteliselt huvitavat juttu mustast rahast ja sisedemokraatiast: http://www.ekspress.ee/news/paevauudised/eestiuudised/reformierakonna-asutajaliikme-pihtimus-veel-kord-erakondade-rahastamisest-ausalt.d?id=64770022

Andres Tropp ‏@andrestropp
@oHpuu Varsti ilmuvad välja tüübid, kes küsivad, et miks ta alles praegu sellest räägib. Keegi pidas teda kindlasti veel enda sõbraks jne.

Märt Põder ‏@trtram
@andrestropp @oHpuu Ma isiklikult hoian pöialt, et ilmuvad välja tüübid, kes süüdistavad teda erakonna tegemises... @piraadipartei

Priit Luts ‏@priitluts
Pressiteade pealkirjaga "Linnapea katkestas puhkuse ja teatas tagasiastumisest" võis nii mõnegi toolilt kukkuma panna.

Maris Uusna ‏@marisuusna
Kui linn oleks minu oma ja ma kohe juhilubadest ilma hakkaksin jääma, teeksin ka pea kõik read BUSi nimeliseks. Kokkusattumus?

toomas hendrik ilves ‏@IlvesToomas
Hmmm, ja EELK??? http://www.rferl.org/media/video/24664978.html

Andres Tropp ‏@andrestropp
Radikaalsetes islamimaades on pühaduse rüvetamise palgaks surm. EELK ei ole adekvaatses karistusmääras veel konsensust saavutanud#pussy riot

Kaur Kender ‏@doctorkender
@andrestropp huvitav, kas Viimne reliikvia on Venemaal juba keelatud film?

toomas hendrik ilves ‏@IlvesToomas
@andrestropp Eesti ei ole radikaalne islamimaa, Ta on demokraatlik Lääne riik. Või?

Andres Tropp ‏@andrestropp
@IlvesToomas äkki on radikaalse evangeelse luterliku kirikuga maa? ma ei ole kiriku liige ja ei tea mida nende kodades räägitakse.