kogenu
14.06.2012 10:51a
Lugesin läbi eelmise artikli ja selle kommentaarid ning tegelikult väga ei imestagi hooldushaigla niisuguse otsuse peale.

Olen omas kodus samaaegselt hooldanud kahte voodihaiget vanainimest, seetõttu tean väga hästi, kui kallis see on, kui lootusetu on leida ka korraliku raha eest mingisugustki hooldajat abiks või invalaenutusest spetsvoodit laenata jne.

Samuti tean, et isegi oma isa või ema tagumiku kasimine pole kindlasti mingi meeliülendav tegevus, samuti pole mõeldav kogu aeg voodi kõrval oodata hetke, millal jälle peaks mähkmeid vahetama. Ka minu hooldatavatel sai mähkmeid vahetatud mitte sagedamini kui 4-5 korda ööpäevas ja tagajärjed olid sageli järgmise hoolduskorra ajaks näha - täiss...tud mähkmed olid ümbert ära tiritud ja toa peale laiali loobitud, sisu voodisse määritud jne. Isegi oma lähedaste puhul ajas selline käitumine hinge täis, kuigi mõistsin, et eluaeg endaga hakkama saanud inimene lihtsalt jälestab täislastud mähkmetes vedelemist.

Sel perioodil mõtlesin sageli hooldushaiglate töötajatele, kes peavad seda kõike niru palga eest enese äraelatamiseks tegema täiesti tundmatutele, sageli peast segi või muidu oma viletsusest õelaks muutunud vanakestele ja imestan tõesti, et sellele tööle üldse kedagi leitakse.

Kommenteerijad, kes siin lapsi hurjutavad, et need oma vanemad hooldekodusse saadavad - proovige ise kas või kordki tirida voodist potitoolile 105 kg kaaluvat kehva koordinatsiooniga inimest. Ja pärast voodisse tagasi. Ja valvake ning söötke-peske-mähkige-süstige-lõbustage teda kas või paar päeva 24/7, samal ajal tööl käies ja oma lapsi kasvatades. Alles pärast seda kogemust proovige hinnata, kas te ise oma vanemaid suudaksite hooldada või tuleks samuti hooldekodu teenust kasutada.

Twitter

Urmas ‏@ojaurm
Kas mõni saastabänd ka peab kinni oma lubadusest tegevus lõpetada? #meiemees

Kaupo Meiel ‏@kaupomeiel
Nägin tuletõrjeautol kirja: "See auto on ostetud maksumaksja raha eest. Aitäh!" Tean palju masinaid, mis võiksid sama teksti kanda.

Raimo Poom ‏@RaimoPoom
Põllumeeste eurotoetuste kampaania on võimas. Poes, tänaval, lehes jne jne. Huvitav kuidas vaesed jaksavad selle eest maksta?

Olav Osolin ‏@osokas
Briti siseministeri sõnul peab politsei salaagendil säilima õigus tööülesande täitmisel salaseksida.

Kaupo Meiel ‏@kaupomeiel
Loomaaia uudised: algasid arenguvestlused ahvidega.

Arto Aas ‏@ArtoAas
Venemaal käib kõva rebimine. Kas esmalt saadakse maailma kõige agressiivsemaks või korrumpeerunumaks riigiks. Edetabelites tihe konkurents. :)

Rain Kooli ‏@rainkooli
Ma usun, et ma ei võida skeptik.ee lubatud selgeltnägemisauhinda, kui ennustan, et varsti on oodata Tätte-Matvere naasmistuuri. Siiralt.

Anvar Samost ‏@anvarsamost
@rainkooli Kas piletid juba müügil ei ole?

Rain Kooli ‏@rainkooli
@anvarsamost Ma vist ajast maas. Aga tänast Ekspressi laenates saaks korraldada tuuri "Särk & p*rse 2012". Eks nad ise jagaks, kumb on kumb.

Rain Kooli ‏@rainkooli
Tegelikult pole erakondadel vaja tarkade ega nõuandvaid kogusid. Piisab rahaandvate kogude läbipaistvusest. #mustarahanäkku

Ott Heinapuu ‏@oHpuu
Ligi teeb pooleldi tahtmatult valitsuse pressikonverentsil keemikunalju.

Ott Heinapuu ‏@oHpuu
Ja Ansip sisustab samas aega endale statistikaameti andmetest Exceli tabelite joonistamisega. #suvi

Kristjan Lepik ‏@kristjanlepik
Kreekas põgeneb praegu raha pankadest, väidetavalt 0,5 mlrd. eurot päevas. Pühapäevased valimised on riigi jaoks kriitilised.

Rain Kooli ‏@rainkooli
Paberlehe eelised veebilehe ees: seda saab lugeda ka siis, kui see maas on.