Piret
23.10.2012 02:57
Meediale võiks see tõsine mõtlemiskoht olla, et mingi teema sagedane, teatud vormis presenteerimine, seda normaliseerib. normaliseerib seda. Ega mul lahendust pakkuda pole peale selle, et mõelge, kuidas asja esitate. Nt Postimees kirjutas kiusatava taustast pika loo - näide sellest, et probleem seostatakse kiusatavaga, mitte kiusajatega!

r2k-in-the-vortex

ÖÖTÖÖ.kirjutas:
Vastu löök kiusajale peab olema veidi vingem,kooliajast meenub.istuma jäänud klassiäss pritsis tinti süüdimatult,kallasin talle terve tindipoti pähe ja oligi rahu majas.

See toimib, kui kiusamisega tegeleb mõni üksik äratõusnu, kellel ei ole klassi heakskiitu, kehvemad juhud on kus kolmandik klassi tegutseb kiusamisega, teine kolmandik julgustab kaasa ja kolmas kolmandik vaatab apaatselt pealt, siis ei saavuta üks julge vasturünnak midagi muud peale kambaka nurga taga. kiusaja jaoks on kõige suurem hirm oma positsioon kaotada, ise kiusatavaks saada ja kui klassi kõige nõrgem naerualune talle tohlaka paneb siis see on väga suur löök ego pihta ja kutsub esile kättemaksu.

Kiusatavaks võib ükskõik kes saada, kui klass on täis rikaste vanemate võsusid siis võib selleks saada vaese pere laps, kui klass on täis vaesete perede lapsi saab selleks rikas laps. See võib olla riietus, kasv, kehaline võimekus, prillid, liigne õpiedukus, mida iganes. kedagi ei valita peksupoisiks ühe või teise omaduse tõttu, need on kõigest ettekäändeks, peksupoiss valitakse selleks et kiusajatel oleks keda nöökida, üldiselt valitakse see kelle kulul on kõige lihtsam nalja heita

Külli-Riin
23.10.2012 09:18
Intervjuu sõnum on see, et tuleb katkestada vägivalla ahel: vägivaldses kodus kasvanu kipub ka koolis teisi togima, näeb, et vägivald on sotsiaalse staatuse saavutamise vahend, ja arvab sama ka edaspidises elus, suhetes omaenda lastega või küla peal tüli norides. Põhiline eesmärk peab olema luua koolis õhkkond, sotsiaalsed normid, mis ei tolereeri vägivalda teiste suhtes. Nii on lootust, et ka sellest vägivallatsejast kasvab tulevikus inimene, kes ei pea jõuga oma tahtmise saavutamist millekski loomulikuks. Teie soovitus on aga, et ka need, kes on pärit mittevägivaldsetest kdudest, hakkaksid jõu kasutamist pidama

Twitter

Andres Tropp ‏@andrestropp
@ArtoAas tarbija maksab ALATI. küsimus on ainult kuida

Genka ‏@PaksBasilio
Ma ütlesin kohe, et Neil Armstrong pole kuul käinud, vaid puhas dopingu keiss

graafik ‏@graafik
.oO kui riigikogu komisjonide töö ei ole läbipaistev, siis saadikute palk poole võrra madalamaks

Holger Roonemaa ‏@holger_r
Päeva leid dokumendiregistrist: siseminni on saatnud keegi Amilia Ai Kelle AimWi kirja teemaga "Eesnime taotlusest".

Ardi Jürgens ‏@ardijyrgens
Reform on otsustanud selgelt mõista anda, et "Meikari raha" ei olnud tegelikult Meikari raha. Muidu antaks see Meikarile ju tagasi.

Siiri Ladva ‏@siiriladva
Kuna Vene turiste käib Helsingis nii palju, otsustati, et alates detsembrist saab Stockmannis maksta rubladega http://bit.ly/Slwj71

Liisa Past ‏@LiisaPast
"Ligi naeruvääristas soovolinikku" = Minister annab parima, et volinik ei saaks oma seadusega pandud ülesandeid täita

Imre Kaas ‏@imrekaas
Millal "Silveri kahtluse protokollid" [raamat.toim] välja antakse? Või kardetakse kogu tiraaži konfiskeerimist ja hävitamist?

Ahto Lobjakas ‏@lobjakas
Krossilt pôhjalik lugu PMis, hea taust, aga ei vasta pôhimisele (GEO näitel): miks peaks Eesti eelistama kodukootud diktaatorit Vene omale?

Viljar Arakas ‏@viljararakas
Liitsin kokku. Minu teada on hetkel Balti riikides ärikinnisvara aktiivses müügis ca. 300 m€ vääringus. Küllap on vist hea aeg müüa.

Taavi Rõivas ‏@TaaviRoivas
Sotside "suurepärased" algatused tuleb alati läbi rehkendada, liiga tihti on need kaunid vaid plakatil ja telepurgis.