Kommentaare lugudele: Kauksi Ülle: "Kas siis selle maa keel..."

tüli tühjast!
10.08.2012 09:49

"...Minge Saksas põhjast lõunasse oma siinõpitud saksa keelega - mitte tuhkagi ei saa te aru. Norras sama lugu. Soomest rääkimata, seal kuuleb murrakuid nii teles kui raadios. Siinsetele inglise kummardajatele aga tuletaks meelde, et juba Kitzbergil ( kui viiknad-jäppinenid on ikka kuulnud sellenimelisest kirjamehest?) oli selline tore tegelane nagu Kniks-Mariihen! Nii et suured raadio-telekeele puhastajad - okei, tšau, pakaa! Andke hagu!"

lembit88
10.08.2012 06:26

Iga inimese pirinat ka ei maksaks tähele panna.Skandinaavias räägivad kõik oma kodukoha murdes ja keegi ei pane kunagi seda pahaks.Mõned ennast täis eestlased halvustavad eesti murdeid,samas kasutavad igapäevaselt: "paka,chau,ok,venelaste sõimusõnu,pagazhnik ja muid venekeelseid sõnu,noored topivad juba sisse inglise keele väänatuid sõnu.

Alo
10.08.2012 02:14

Eks neid näiteid ole palju, kus mõni murdekeelne kirjatükk või tsiteeritud lause näib vihastavat hämmastavalt suurt hulka inimesi, kes siis kommentaarides oma sõgedust välja valavad. Suhtumine on, et keeleliselt erinev esitus, paistab justkui vigane ja ajab mingit ebavajalikku või kiuslikku asja ning selle autor justkui ei taha olla "normaalne inimene". Võibolla on see teatavat sorti praktilise meelelaadiga inimeste suhtumine, kes ei näe selles midagi muud, kui mõnede veidrike hobi? Miks peaks seda murret rääkima, kui see midagi sisse ei too... Maailmavaate ja mõtestamise küsimus.

Twitter

Olav Osolin ‏@osokas
Bolti sõnul tuleneb Jamaica sprindiedu ajaloost - orjatöö tegi tugevaks. Meie 700 a orjapõlve arvestades peaks eestlane lippama kui suslik.

Anvar Samost ‏@anvarsamost
Venemaal on kavas keelata riigiametnikel ja nende pereliikmetel välismaal kinnisvara ja pangaarvete omamine. #potjomkin

Genka ‏@PaksBasilio
Viimase ajal lembar räpparinimi: Hoody Allen

Oop ‏@hajameelne
Tööle tulles märkan nurga tagant piiluvat rohelist kaubikut. "Mupo," mõtlen uniselt. Siis taipan:

Olav Osolin ‏@osokas
Brittney Reese sai kaela olümpiakulla kaugushüppe 7.12 eest. Kadrioru staadioni rekord peaks endiselt olema Heike Drechsleri 7.45 aastast 86

Imre Kaas ‏@imrekaas
Õnnelik lotomängija võitis Bingo Lotoga 155 395 eurot. Õnnetute võidusummad olid tunduvalt tagasihoidlikumad.

Ardi Jürgens ‏@ardijyrgens
Täna tuli meelde N-aegne rajoonilegend mehest, kes kirjutas lõpukirjandi rannamurdes. Eksamit ei sooritanud, aga kirjand viidi otse muuseumi