töökas mesilane
07.08.2012 09:20

töötu mesilanekirjutas:
Väike-ettevõtlus kui selline on orienteeritud kasumile. Ettevõtja kasumile. Riigi mastaabis sel erilist kasu küll pole . See vähene töökohtade arv ei muuda meie töötute...

Ütle mulle mingi ettevõtlus, mis poleks orienteeritud kasumile. Mis see kasumitaotlemine siis nii halba on? Ise Sa ju samuti ei taha tööl käia vaid tööl käimise rõõmu pärast. Midagi tahaks nagu kasu ka saada. Naturaalmajandus meil teadupärast enam ei kehti. Sotsiaalsed töökohad võivad kergendada olukorda vaid ajutiselt, tegelikku kasu kogukonnale toovad lõppeks siiski kohalikud ettevõtjad. Nemad loovad töökohti, toovad raha konkreetsesse valda, külla.
Olen artikli autoriga sama meelt, et riik peaks väga jõuliselt asuma toetama ettevõtlust. Senised programmid pole seda suutnud, liiga palju auru on kulunud kiigeplatside ja kultuurimajade peale. Ära on unustatud, et kui külas on rahvast vaid jaanitule ajal, muul ajal ulub majade vahel tuul, siis pole mõtet ka lasta rahal oma väärtust kaotada enamuse ajast tühjana seisvatel platsidel, majadel.
Ettevõtlus maal ( ja just nimelt maal, mitte Tallinna külje all) igas vormis ( väikesed külapoed, ühemehesaekaatrid, mida iganes mis kasvõi minimaalselt midagi sisse tooks) peaks olema vähemalt 10 aasta jooksul vabastatud osadest maksudest ( nt aktsiis, käibemaksukohustus või siis mingi osa tööjõumaksudest). Suurem abi kohalikele ettevõtlikele inimestele ettevõtte asutamiseks - kas siis tasuta pindade võimaldamise või suurema starditoetuse näol. Kriteeriumiks nt kolm aastat tegutsemist. Annab arutada küll ja veel neid võimalusi, kuid seda tuleb teha juba eile. Sest praegune olukord on vaikselt katastroofiliseks kujunemas - inimesed lahkuvad aina suuremate hulkadena, sest ei näe enam mingit võimalust kodumaal ise hakkama saada.

Vaadake
07.08.2012 07:38
tegemist on ise-ennast taastootva nähtusega:mida hõredamaks siin jääb seda kallimaks muutuvad kõik hinnad,sest püsikulud alates elektrivarustusest kuni admin. ja bürokraatlike struktuuride ülal pidamiseks muutuvad per noss kallimaks...on sunnitud järgmised lihtsurelikud(ja need kellele lihtsalt elu pisikeses seisva veega lehkavas korporatiivses konnatiigis ei sobi) lahkuma ja tõusikud omale eritingimusi sebima...nõiaring.
Olla või mitte olla taandub meie jaoks taandub küsimusele kuidas murda see nõiaring?
Seda juttu,et kohe kohe kukub majanduskasv kappama ja jätkub kõigile pole enam mõtet rääkida,peab olema mingi teine ,tegelike väärtuste põhine ärkamine.

Mari
07.08.2012 07:22
mul poleks selle vastu, et saan väiksemat palka kui soomes, midagi, ainult, et ära tahan elada. mitte elada selle nimel, et käia tööl, sest siis jõuan osta süüa ja maksta maksud... ja kõik.. midagi tahaks näha ka...

Twitter

Rain Kooli ‏@rainkooli
Bussiradade hindamiseks sobiks paremini omnibusman... (Jaak Juske annab bussirajad Tallinna ombudsmani hinnata http://www.delfi.ee/a/64787918)

Kurt Walter ‏@KurtValter
Diskussiooni edendamiseks olevat Edgar nõupidamiste laua otsa tômmanud joone ja kirjutanud teisele poole joont KUS.

Olav Osolin ‏@osokas
Hõbe on muidugi tore asi, aga olgem ausad - kreeka-rooma maadlus on spordialana veel jaburam kui käimine:)

Küllike Rooväli ‏@kyllikeroovali
@kaupomeiel Juku-Kalle ilmub esimesel tööpäeval Riigikogu saali ilmselgelt BUS-T-särgiga, arvan ma.

Raimo Poom ‏@RaimoPoom
ETV-lt huvitav poliitika. Nabi näitab etv2. Kanterit kardetavasti näidatakse ikka esimesel kanalil. Teagi, mida arvata..

Genka ‏@PaksBasilio
Olümpial võiks kuulsused ka oma heategevusturniiri teha: Nicki Minaj teivashüppe 4.23, Steve Buscemi kaugushüppes 5.16 jne.

andreaskaju ‏@andreaskaju
mõnus, kui edu saavutab EE sportlane alal, kus on rahvusvaheliselt konkurents, kes on olnud tagasihoidlik, kel pole staarümmardajaid

Küllike Rooväli ‏@kyllikeroovali
@anvarsamost Mulle meeldis rohkem see esikülje toorik, mis teatas aastaid tagasi paavsti valimise õhtul, et "Uus paavst on katoliiklane"