bixpoku
21.06.2012 07:04
Tangara kirjutas: „Inimese aresti üle otsustab ikka kohtunik, mitte politseinik. Eesti riik on muutumas üha enam politseidiktatuuriks, kus elanikel on üha vähem õigusi. Niipalju siis õigusriigist.“

Arest karistusena on tõepoolest ainult kohtuniku määrata. Küll aga on politseil õigus sind menetlustoimingute ajaks kuni 48 tunniks kinni pidada. Seejuures on näiteks kord, et protokolli tegemiseks peab inimene olema kaine ning suuteline aru saama, millele ta alla kirjutab. Seega roolist tabatud isiku arestimajja kainenema saatmine käib täiesti politsei pädevusse.

Kohtunik
21.06.2012 06:30
Roolijoodik on potentsiaalne mõrtsukas. Mõrtsuka koht on vanglas.

olend
21.06.2012 07:51
politseiriik kirjutas: „Inimene jääb esimest korda elus 0,6% vahele ja pistetakse türmi, haigemaja!“

Siis pole vaja juua, nii lihtne see ongi.

töötu mesilane
21.06.2012 07:39
Kas joodikul on õigust kaasinimesi ohtu panna? Joobnuna rooli istudes rikub ta seadust ja teda on õigus arestikambrisse panna. Otsustajaks on valve-kohtunik - seega kõik ok.

Purjus juht on potentsiaalne massimõrvar ja seega on igati normaalne kindlustada seaduskuulekate inimeste julgeolek! Kui see sõnades tundubki ülekohtune joodiku suhtes, siis tegelik olukord on vastupidine. Arestikambrisse väljamagamiseks panemine on lihtsalt õnnetuste ennetamine. Ei ole vahet, palju promille oli. Joobes juht "vilistab" kaasliklejate ohutusele ja on õige ta ühiskonnast eraldada kuni kainenemiseni.