See on kunagi juba olnud
22.08.2012 20:37
See on kunagi juba olnud. Mõelgem end ca 150 aastat tagasi kui Liivi- ja Eestimaa talupojad said hakata oma elukohti päriseks ostma. Osteti ju ka Krediitkassa laenudega. Ega siiski kõik ladusalt ei läinud, aga "oma tuba - oma luba" oli tähtsam. Kellel on säilinud tolleaegseid dokumente, võivad selles veenduda.

Ajakirjas "Ajaloolised Toimetised" on ilmunud üks uurimus, mis kajastab kohtulugusid, mis seotud talude päriseks ostmisega. Laenu abil ostmine ei ole ju iseenesest halb, aga see, kuidas buumi ajal kinnisvarabürood koos pankadega kunstlikult hinnad taevasse tõstsid, et suuremaid laene välja anda, oli kuritegelik.

SchutzStaffel
22.08.2012 20:25
Mark Twain on väga tabavalt ära toonud panga olemuse. Nimelt: kui päike paistab, laenab pank sulle vihmavarju ja kui sadama hakkab, küsib selle tagasi.

lahendus
22.08.2012 22:32
Aga te ärge orjake panku. Elage kolm põlvkonda ühes korteris ja koguge 20-30 aastat oma maja raha nagu kuldsel nõukaajal. Siis on uhke tunne 60 aastaselt päris oma majja kolida.

Twitter

Olav Osolin ‏@osokas
Noh, pensionär, sul ei muutu Tallinnas midagi, kui sul on kaasas valideeritud e-kaart + valideeritud pilet ning isikut tõendav dokument. 

Olav Osolin ‏@osokas
Näitad ette IDkaardi, e-kaardi ja e-pileti ja võidki tasuta sõita! Samas kontrollitakse sissekirjutust ja kantakse värske või ostutalongile.

Urmas ‏@ojaurm
@osokas Nüüd hakkab Tallinna ühistranspordis toimuma midagi taolist nagu EU lennujaamades Schengeni ruumi ja kolmandate riikide kodanikele.

Argo Ideon ‏@archiei
@ojaurm @osokas see on päris hea võrdlus, võiks ka bussipeatustes olla läbipääsud siltidega "Ainult Tallinna elanikud" ja "Kõik reisijad".

Kaupo Meiel ‏@kaupomeiel
Peab vist ka ikka "Omakohtu" ilmselget nentima: on jah lollakas saade, aga põhi on nüüd vist käes.

Hans Lõugas ‏@hanskan
Swedbank avaldas "10 kõige tähtsamat nõuannet raha kohta" lastele. Juhuse läbi kirjeldab enamus nõuandeid kuidas olla hea pangaklient...