Autor on
20.07.2012 12:09
Autor on täiesti õigel teel. Ilma kohaliku keele oskuseta ei tule korralikust karjäärist ja heast palgast mitte midagi välja. Siis jääb vene noortele ainsaks võimaluseks emigreeruda venekeelsesse keskkonda.

Milleks küll seda vastandumist on vaja? Selge ju on, et Eestis on praegu elatustase palju kõrgem, kui Venemaal. Kas ei võiks siis olla lojaalne Eesti riigile ja elada normaalse kodanikuna selles riigis?

vello70
20.07.2012 12:58
Loomulikult kasutatakse koolikeele probleemi ära poliitikas, eriti kohaliku omavalitsuse tasandil. Lahendus oleks lihtne. Olgu muukeelsed gümnaasiumid, kuid kohustusliku eesti keele riigieksamiga ja selle tase peab olema selline, mis eraldab sikud lammastest. Või veel karmim.

Pea liiva all
20.07.2012 12:58
Anna Levandi mainis juba aastaid tagasi, et venekeelsetele lastele on lihtsaim viis eesti keelt õpetada lasteaias. See on koht, kus paari aastaga lahendatakse mängu sees kõik need pseudoprobleemid, mida meie erinevad poliitikud omakasu saamiseks pidevalt tõstatavad. Pealegi harjuvad põngerjad koos mängides igasugu kultuuriliste erinevustega ja muutuvad teiste rahvuste suhtes palju tolerantsemaks. Usun, et tänaseks on peaaegu igas suguvõsas võtta näide sellest, kuidas välismaal kasvavad eestlased kohalikus lasteaias soome, rootsi, inglise või kasvõi hispaania keeles mängida möllavad. Võib-olla on alguses mõni kuu natuke raskem kui koduses lasteaias, aga kui ots on juba lahti lastud, toimub areng väga kiirelt ja pingevabalt. Aga see muidugi ei sobi meie poliitikutele.

Twitter

Argo Ideon ‏@archiei
EA stiil meenutab kunagist pr-teadet "Eesti Tubakas korraldab ümber sigarettide tootmise" (tglt sulges Tallinna tehase) http://bit.ly/PpYVg5

Andres Tropp ‏@andrestropp
Businessweek'i artikkel Ilves vs. Krugman on valgustav. Krugman ütles selgelt, et Eesti oli tema jaoks kepphobuseks suure idee kuulutamisel.

Kristjan Lepik ‏@kristjanlepik
Ma just vaidlesin sel teemal kõvasti, kuid @IlvesToomas on Krugmani võitlusega Eestit palju maailmas jutuks toonud. http://www.businessweek.com/printer/articles/62368-krugmenistan-vs-dot-estonia

Kristjan Lepik ‏@kristjanlepik
(eelmis tviidi jätkuks) ehk et need sõnavõtud olid küll riskantsed, kuid õigel ajal õiges kohas.

Kaur Kender ‏@doctorkender
@robertkorvits @zilmer Kärbes katedraalis - lugesin kunagi võrdlust aatomituuma ja aatomi suuruse suhte kohta, siin on see kaunilt näha.

Liisa Past ‏@LiisaPast
Mina: Vabandage, kas teil köögis fooliumit on? Prouad tahaksid mütsi sisse panna. Teenindaja: Meil on köögis see müts olemas. #teletorn

Küllike Rooväli ‏@kyllikeroovali
Kui see tali kaua kestab, on suve suurim uudis, et igasuvine sinivetika uudis jääb küll olemata.

toomas hendrik ilves ‏@IlvesToomas
6 tweets X 140 characters = 840. Don't be smug, it's churlish.

Liisa Past ‏@LiisaPast
What could ever possibly go wrong with a user-generated social media campaign for drilling in the Arctic? #epic #Shell http://arcticready.com/social/gallery

Daniel Kaban ‏@DanKaban
“Studying marketing in Estonia is like going to the botanical garden to learn about grizzly bears.” http://bit.ly/QftE0J

Janek Luts ‏@JanekLuts
J. Ligi väljaütlemised lähevad sedavõrd reljeefseks, et geoloogiliselt on koht nimega Mariaani madalik ja koht nimega Everest lihtsalt mätas.

Imre Kaas ‏@imrekaas
Seoseid. http://pic.twitter.com/H18WX99r

Ott Heinapuu ‏@oHpuu
Täna on vist sobiv päev meenutada rahaminni kunagise EFSF-i puudutava memo lauset: "loodame, et Hispaaniast kunagi EFSF-i klienti ei saa."

Kristjan Lepik ‏@kristjanlepik
Kui Eesti jaoks valida kõige tähtsam connection lennukiga, siis on see London. Estonian Air paneb selle liini nüüd kinni. #ohkamiskoht

Urmas ‏@ojaurm
Teisel lugemisel läks RK-s läbi kultuuriminister Langi ettepanek - omamaist väärtkirjandust peab lugema kaks korda, et sellest aru saada.

Anvar Samost ‏@anvarsamost
Isegi kui Estonian Airiga ei ole midagi hullu lahti, siis seda muljet on raske tõrjuda.