Joller
01.11.2012 09:43
Mul endal on välismaal suurlinnas elanuna Eestis eskalaatoritel liikudes tõsiselt ebamugav, sest tõepoolest, enamik inimestest ei saaks nagu üldse aru, et eskalaator on teistmoodi liiklusruum, kus võiksid kehtida omad käitumisreeglid.

Ma siiski usun, et põhiprobleem pole mitte ülbus (kindlasti on ka seda), vaid et enamik inimesi ei tule lihtsalt selle peale. Väga kasulik oleks, kui õnnestuks disainida küllaltki lihtsa ja kergestiloetava, liiklusmärgilaadse kujundusega eskalaatori kasutusjuhend. See tuleks kleepida asukohta, kust seda on keeruline mitte märgata.

Olgu mis on, aga keskmine Eesti inimene on vähe reisinud ja kui ta ka on kusagil suurlinnas metrooga sõitnud, siis on tähelepanu olnud nii koormatud kõige muuga, et ta pole suutnud leida aega analüüsida ja teha üldistusi sedalaadi liikluskultuuri kohta.
Esimene samm oleks hakata teadvustama, et eskalaatorisõit jalakäijate liikluskultuuri osa.

õige mees

01.11.2012 09:24
Õige eestlane otsib taga oma õigust. Kui ikka on õigus seista eskalaatoril igal pool ja blokeerida, siis ei jäta õige eestlane seda õigust kasutamata. Õigus on õigus.

Liikleja

01.11.2012 10:29
Liiklusseadus ei määra jalakäijatele, kummal pool - kas vasakul võ paremal - tuleb liigelda. Jalgsi liikuv autojuht sattub sageli lolli olukorda, sest üpris paljud tegelased pole parempoolsest liiklusest kuulnudki, autojuhil aga on see veres. Oleks palju tahta, et elementaarset liikluskäelisust mitte valdav rahvas hakkaks Eesti kolme eskalaatori pärast uusi oskusi õppima.

irw

01.11.2012 13:08
Teate, mis selle asja juures nukker on? Et on üldse vaja eetikakoodeksit, et ei ole iseenesestmõistetav, et kui rahvas on su kuhugi valinud, siis sa töötad rahva hüvanguks. Et on vaja eraldi paberit, mis "sunnib" aususele. Täesti masendav.

Twitter

Robert Kõrvits ‏@robertkorvits
Arstidel seoses streigiga nagunii tegemata tööd kuhjaga. Nüüd Movembri asjus kõik vuntsidega Eesti mehed ka ukse taga. S*** streigi ajastus.

Raimo Poom ‏@RaimoPoom
Võib-olla näen tonti, kuid see eetikakoodeksi variant on ikka natuke imelik.

Ott Lumi ‏@ottlumi
Lugesin Delfist Kaja Kallase paberit avaliku arutelu jaoks okei toode. Valikute küsimus, igatahes paber väga karm ei tundu. Enam-vähem adekvaatne.

Graafik ‏@graafik
Oi-oi-oi, Eddar peab kohe palju pahandust tegema, on teine meediamonitooringus juba seitsmendale kohale langenud @bns

Neeme Korv ‏@neemekorv
Valitsuse pressika ülekanne on parem kui talk-show.

Tõe Komissar ‏@toekomissar
Kaja Kallase seisukoht on väga hea Reformierakonna poliittehnoloogia, mille eesmärk on ka vastaste hääled koju tuua.

Neeme Korv ‏@neemekorv
Huligaansus: appi, politseil pole õigusi! Korruptsioon: appi, politseil on liiga palju õigusi! (pildikesi "politseiriigist").

Henrik Roonemaa ‏@henrikroonemaa
"On väga raske võtta keskkonda, kus töötab ka mustanahalisi inimesi töötaja, kes kasutab sõna "neeger". Olgu ta nii hea kui tahes."

Anvar Samost ‏@anvarsamost
Kas varsti kuuleme: mina ei ole Kaja Kallast kunagi usaldanud?

Anvar Samost ‏@anvarsamost
Miks Foorumis täna Gräzinit pole?

Raimo Poom ‏@RaimoPoom
Tõesti, riik või saamatuse hunnik? Ei saa Londonist infot. Miks seal saatkonda üleval peetakse? Ei saanud kohtusse kuulama minna??