palgalõhe
02.11.2012 07:08
Pole ime, et see nii suur on. Taskila 33000, Liives vist mingi 10000. Aga meestekarja/naistekarja kantseldajal Ergmal mingi tühine 6000.

pliiats
02.11.2012 09:00
Nagu soolise võrdsuse teemal juttu tuleb, nii on enamusel meeskommentaatoritel kohe verbaalne kõhulahtisus. Nii suur hirm on selle ees, et äkki antaksegi naistele õigus meeste ellu sekkuda. Parim kaitse on rünnak kohe ja kohapeal. Seda, et asi on tegelikult ka nii nagu artiklis kirjutatakse, et naiste haridus ja tööpanus on meestega võrdsed, aga palka saavad vähem, see ei häiri kommentaatoreid üldse. Aga just see peaks olema peamise tähelepanu all.

fakte paluks
02.11.2012 09:00

Keskmine füüsiline jõud võib isegi meestel suurem olla, ehkki viimasel ajal on naised rohkem treenitud ja tugevamadki kui mehed, kuid vaimse suutlikkuse osas eksite raudselt, samuti emotsionaalsuse osas. Ei ole selliseid soolisi erinevusi. Tootlikkus on naistel pigem kõrgem, nad ei haigestu nii sageli, ei põe sinist esmaspäeva, neil on vähem vigastusi, nad on hoolsamad ja kohusetundlikumad, üldiselt. Ja isegi kui oleks nii, et naiste keskmised võimed on madalamad kui meestel, ei tähenda see seda, et naiste seas ei oleks intellektuaalseid tippe. Me ei vali ametikohtadele keskmisi, vaid ikka tippe. Eestis ei pääse praegu veel väga paljud andekad naised võimetele vastavale tööle.

Twitter

Urmas ‏@ojaurm
Eesti rahvuslik õiguslik traditsioon - kõigepealt kirjuta leping alla ja siis loe seda. #preambula

Ahto lobjakas ‏@lobjakas
Reformierakond on hakanud oma lapsi sööma. Klassikaliselt jätkatuks nüüd terroriga.

Arto Aas ‏@ArtoAas
Müts maha ERR-i ees, kes pika aja jooksul Terevisioonis elektrituru avanemise lihtinimesele puust ja punaselt selgeks teha proovinud.

Anvar Samost ‏@anvarsamost
Ei tea, kas valimisi ikka tasub enam korraldada? Leitud on inimesed, kes ainsana suudavad koormat kanda. Vastutustundetu oleks neid häirida.

Neeme Korv ‏@neemekorv
Leidsin kodubiblioteegist 20 aastat tagasi koostatud, 1993 ilmunud Edgar Mattiseni raamatukese Eesti-Vene piirist. Paiguti kui päevakajaline.

Urmas ‏@ojaurm
Nad elasid koos kaua ja õnnelikult ning surid ühel ja samal päeval - Silver hommikul kell 5.54 ja Reformierakond õhtul kell 21.16.

Kalle Muuli ‏@kalle51
Parts aitas Taskilat palgates EA konkurendi hädast välja - Air Baltic jõudis pärast Taskila lahkumist kiiresti kasumisse.

Olav Osolin ‏@osokas
Vaatasin AKd ja tundus, et sellest, mida Kaja Kallas suutis kenasti sõnastada, ei suuda Jaanus Tamkivi kuidagi aru saada.

Ahto Lobjakas ‏@lobjakas
Kui see ei ole lõpu algus siis..? Ligi: must raha oli, Michal ilmselt teadis, Kallas "tegi vigu"- aga me ei taha teada.

Priit Luts ‏@priitluts
Kaja on lihtsalt FB põlvkond ja riputab rääkimise asemel netti üles. #Ligi. Ja ma jäin tema pisarate tagasihoidmist 11h tagasi uskuma.

Robert Kõrvits ‏@robertkorvits
Lugesin kogemata Põhiseaduse § 1 esimest lauset. Viies sõna - sõltumatu. Teoreetiliselt võimatu, rääkimata praktikast. Jätaks välja?

Ahto Lobjakas ‏@lobjakas
Parim süsteemidiagnoos seni -- Kaarel Tarand: meie erakonnad meenutavad piiramatult paisuvat kasvajat.