aeg
09.07.2012 07:37
Ajalugu on näidanud, et ei jää ükski liit ega impeerium eksisteerima.

bixpoku
09.07.2012 07:51
Eesti iseseisvus on küll ilus, aga siiski muinasjutt. Kui Nõukogude Liidust lahkudes poleks meid ees oodanud lääs, kust sada toetust, poleks Eesti areng kohe üldse mitte nii ilus ja sirgjooneline olnud. Euroopa kiiluvees oli võimalik üsna kaugele purjetada, aga praeguseks on see hoog lõppenud. Me jääme vaeseks Euroopa provintsiks nii Euroopa Liidus olles kui ka välja jäädes. Kui me oleks näiteks iseseisvunud näiteks Kesk-Aasias, siis me poleks pooltki nii kaugel, kui me praegu oleme.

Kui keegi selles kahtleb, siis ta võib süveneda näiteks meie riigieelarvesse. Olukorras, kus eelarvest rahatahtjaid on palju rohkem kui sinna panustajaid, ei saa kuidagi olla eduka riigi tunnuseks. Ja kui Euroopa suunas liikuvad rahavood välja võtta (kaasa arvatud Kreeka abistamine), siis oleme me tegelikult veel sügavamas mudas.

üldjoontes õige
09.07.2012 12:32
Tean ja tunnen soomlasi ja Soomet üle 30 aasta, mul on seal palju tuttavaid ja sõpru, kes iseenesest on väga toredad inimesed. Maa on ilus, rahvas edasipüüdlik.

Aga kõik, mis on öeldud siin arvamuses ühiskonna kui sellise kohta ja vaimsete väärtuste oluliseks pidamise kohta, on õige. Soome tööle või elama minejale tundub algul kõik nagu muinasjutus, aga tegelikult kehtivad seal ranged reeglid. Kui sul on tahtmist ja tervist neid täita, siis ei jää sa hammasrataste vahele. Kui mitte, siis on sul jalad alt (nagu ka siin loos kirjas). Ja püsti tõusta on väga raske.

Ei ole maad, kus võõraid võetakse täiesti omaks. Millegipärast arvavad eestlased, et nemad on võõrsile minnes kuidagi paremad, erilised võõrad. Võõras on võõras. Olen seda oma soome tuttavatega arutanud. Enamik soomlasi on küll viisakad (kiitos ees ja taga), kuid kõik see on pealispindne käitumine. Mis on hingesopis, seda ei pigista soomlaselt sageli välja ka koos napsutades.

Ega Eestiski võõraid päris omaks pole võetud ega võeta ka.

Twitter

Mihkel Raud ‏@mihkelraud
Tahad soovist peldikusse minna peenelt teada anda, siis tuleb öelda, et tunned urgentset nessessiteeti lavatoriseeruda.

Priit Luts ‏@priitluts
Kuu PR-teade Powerhouse-ilt "Sotsiaalvõrgustikud ei asenda lennuliinide võrgustikku" #Facebookiseisaagilennata

ahto lobjakas ‏@lobjakas
9 korda mõtle, vaata vasakule, paremale, arva - Mikser: rahaliidus peab säilima keskne kontroll riikide defitsiidi üle http://bit.ly/NimwKy

Priit Luts ‏@priitluts
PMst saame täna teada, et Äksi külas avab uksed Jääajakeskus, kus külastajatel on võimalik teha retk Suurest Paugust iseendani.

Urmas ‏@ojaurm
Selline pull tuli välja, et üpriski mitme pornofilmi sisu põhineb reaalsetel sündmustel...

robert kõrvits ‏@robertkorvits
Tegin elutruu luuletuse surmast.

Olav Osolin ‏@osokas
Android-telefonil võiks olla kaasas ka spikker, mis aitaks ostjal sõpradele selgitada, miks ta iPhone'i ei ostnud. Ise seda välja ei mõtle.

robert kõrvits ‏@robertkorvits
Iga keskealine eesti muusik peab vaatama Bruce Springsteeni live'i ja mõtlema, palju ta ise kontserdil endast annab ja mis põhjusel nii vähe.