“NATO ei käsitle Venemaad vaenlasena, vaid pigem isegi vastupidi, Venemaa on NATO jaoks strateegiline partner,” selgitas Paet ETV saates “Terevisioon” ERR Uudiste teatel.

“Venemaa jaoks ei kehti ka mitte mingisuguseid relvamüügi keelde või piiranguid, nii et kui võtame puhtalt õigusliku ja rahvusvahelise õiguse aspekti, siis Prantsusmaa või ükskõik mis riik võib Venemaale relvastust müüa ja keegi ei saa seda keelata.”

Ministri sõnul on Eestil ja ka paljudel teistel NATO riikidel aga võimaliku tehingu osas jätkuvalt hulk küsimusi ja kõhklusi.

“Kindlasti peaks nende asjade üle rohkem mõtlema, sest aastal 2008 augustis toimus Vene-Gruusia sõda ning üks kõrge Vene sõjaväejuht ütles pärast seda, et oleks meil sel hetkel see laev olnud olemas, siis oleks see lugu palju kiiremini lõppenud olnud,” meenutas Paet. Seetõttu peaks Paeti hinnangul võimaliku tehingu suhtes ettevaatlik olema.

Samas ei maksa Eestil tehingu suhtes ka ülemäära stressi minna, sest ükski sõjatehnika ei tee ise midagi, vaid nende taga on siiski inimesed, lisas Paet.

<