Suitsetamine iseenesest ei ole tuleohtlik tegevus. Kõik sõltub vaid sellest, kus suitsetatakse, mida suitsetatakse ja kuidas toimitakse sigareti kustutamisel.

Kuigi ilmad on juba külmad ja välja suitsetama minek tundub väga tülikas ja ebamugav, siis tegelikult on just väljas selleks õige koht. Seda mitmel põhjusel, üks nendest on tuleohutus. On olnud palju juhtumeid, kus magamistoas suitsetamisest on voodi põlema läinud ja inimene on hukkunud. Paremal juhul on olnud varaline kahju, kus hävinud mõned madratsid või tugitoolid.

Mõnel toas suitsetajal on halb harjumus eemaldada laest suitsuandur, sest see rakendub igal korral. See on vale käitumisviis, sest suitsuanduril on elupäästev funktsioon ja ta peabki ohust õigel ajal märku andma. Suitsetamise eesmärgil ennast ja oma pere ohtu seada on vale.

Soovitame suitsetada Eestis ametlikult müüdavaid maksumärkidega suitse, mis on isekustuvad ja seega ohutumad. Teiste riikide maksumärkidega või isekeeratud sigaretid ei kustu ise. Isekeeratud suitsud on aga veelgi ohtlikumad, sest nende kvaliteet sõltub suitsu kokkukeerajast. Kui töö on olnud halb, siis võib sigaret pudeneda ja põhjustada tulekahju.

Suitsu kustutamisel tuleb veenduda, et sigaret on täielikult kustunud. Mõistlik oleks seda teha tuhatoosi, et ei tekiks hõõguvast sigareti otsast põlengut. Konisid ei tohi visata prügikasti, kuhu on eelnevalt kogunenud olmejäätmeid.

Suitsetamine on igaühe enda valik, meie soovitame seda teha välitingimustes, sest pikast ja praktilisest kogemusest tulenevalt saame väita, et toas suitsetamisest on alguse saanud paljud tulekahjud, mis on võtnud endaga kaasa ka inimelud.

Meie ei saa käia kõiki nõustamas, veelgi enam, me ei saa kellelgi keelata suitsetamist, inimene peab selle valiku ise tegema. Osa inimesi ei tahagi, et neid aidataks, sellisel juhul peaksid naabrid märkama ja kohalikku omavalitsusse teada andma. Kui teate oma ümbruskonnas sellist inimest, kes ei käitu tuleohutult ja kellel võib puududa suitsuandur, siis tehke jõuluheategu ja andke teada. Sellega võite päästa nii selle inimese kui ka tema naabrite elu.

Pildil on mees, kes jäi suitsuga magama, mistõttu süttis voodi. Naabrid tundsid suitsu lõhna ja kutsusid päästjad, kes kustutasid põleva voodi ja tõid mehe korterist välja. Pilt on tehtud enne seda, kui päästjad hakkasid sündmuskohalt lahkuma. Mees läks tagasi oma korterisse ja süütas uue sigareti.