Köögis ei ole mitte midagi närvesöövamat kui nüri nuga. Mina avastasin enda jaoks ühe lihtsa nipi, mida ei teadnud isegi kõige vanemad kokad mu tutvusringkonnas. Nimelt saab noa ilusti teravaks näiteks seda lihvides taldrikupõhjale või vastu teist nuga, nii et terad puudutavad teineteist nagu käärid.

Samuti saab veekeedukannu ilusti puhtaks katlakivist just äädikaga, lasta kannul seista äädikalaguses üks ühele umbes tund ja seejärel keeta puhast vett kolm korda. Samasugune katlakivi eemaldus toimib ka erinevate pottide puhul (isegi tualetipoti saab äädikaga katlakivist puhtaks).

Kui olete suur kokkaja, siis võib isegi märgata, kuidas pliit pidevalt toidutükke täis saab ja kui see sinna ka kuumuse juures tugevalt kinni kõrbeb, siis ajab ikka vihale küll, aga selle jaoks on foolium. Pange foolium pliidile nii et see ei puuduta küttekeha, läikiv pool väljapoole. Peale kokkamist saab selle lihtsalt (siis kui see loomulikult jahtunud on) kokku rullida ja ära visata ning pliiti pole vaja hiljem eraldi pesta.

Kuidas teha kindlaks kas muna on keedetud või toores? Vahel me ikka keedame salati jaoks mune ja paneme need külmikusse hiljem jahtuma. Nii võib aga juhtuda, et need lähevad omavahel segamini. Selleks on ka lihtne trikk ilma koort purustamata. Nimelt peab muna siledal pinnal veeretama, muna mis kiirelt keerleb on keedetud, see aga, mis aeglaselt keerleb, on toores.