Keskerakonna juhatus pidas eile üle kolme tunni kestnud koosoleku, mille tulemusena otsustati, et Reformierakonnaga koalitsiooniläbirääkimisi ei alustata.

Erakonna esimees Jüri Ratas sõnas, et nii juhatuse liikmed kui ka parlamenti valitud saadikud väljendasid rohkelt arvamusi, kuidas edasi liikuda ning mis tingimustel seda teha ei saa.


Peamiseks keeldumise põhjuseks oli maksusüsteemi muudatused, mida Reformierakond nõuab. Keskeraond on seisukohal, et see võtab ära raha lastetoetustelt, pensionitelt ning noorte perede toetamiselt.

Samuti ei sobinud Keskerakonnale Ratase sõnul ultimatiivne stiil, mida Reformierakond on viimastel päevadel kasutanud.

"Keskerakonna tänane vastus ja selle põhjendused on kummalised, sest juba enne läbirääkimiste algust välistati ühisosa otsimine," sõnas Reformierakonna esimees Kaja Kallas enne erakonna koosolekut. Ta lisas, et kutsus Ratase koalitsioonikõnelustele siiras usus, et neil õnnestub koos valitsus moodustada.

Veidi üle paari tunni kestnud koosoleku järel sõnas Kallas, et ettepanek koalitsiooni läbirääkimisteks tehakse hoopis Isamaale ja Sotsiaaldemokraatlikule Erakonnale.

Plaan C-d Reformierakonnal Kallase sõnul ei ole.