Eesti internetioksjoni lehele on kasutaja antka24 müüki pannud suure koguse PRIA vahendusel jagatud Euroopa Liidu toiduabist tuntud kaerahelbeid. Täpsemalt on müügis 17 poolekilost pakki ehk kokku 8,5 kg kaerahelbeid. Algselt 0,10 eurose alghinnaga müüki paisatud kaerahelveste hind on tõusnud juba 3,73 euroni.

Märkimisväärseks teeb oksjoni just see, et müüki on paisatud kaerahelbed, mis on mõeldud puudustkannatavatele iskutele. Samuti ilutseb kaerahelbe pakkidel suurelt kiri, et tegu on EÜ toiduabi kaerahelvestega ja toode ei ole mõeldud müümiseks.

PRIA turukorralduse büroo juhataja Lily Hantsoni sõnul näeb Osta.ee-s üleval olev kaerahelbepakk näeb välja nagu Euroopa ühenduses enim puudustkannatavatele inimestele 2010. aastal jagatud kaerahelveste pakend, mida jaotasid heategevusorganisatsioonid koostöös kohalike omavalitsuste sotsiaaltöötajatega. Mullu Eestisse jõudnud toiduabi tuli abivajajatele jagada tasuta, sellekohane kiri on ka kõigil pakenditel. Kogu mullu saabunud toiduabi laialijagamise tähtaeg oli lõppenud aasta 31. detsember.

"Mis puutub toiduabi müüki enampakkumise korras osta.ee-s, siis selle juhtumi tagamaade kontrollimine on juba väljaspool meie volituste piire. Nagu meil puudub ka võimalus tagada, et iga toiduabi saaja oma toidu ise ära sööb ja sellega midagi muud ette ei võta. Tasuta jagamiseks mõeldud toiduabi müümist mistahes motiividel PRIA muidugi eetiliseks ei pea," lisab PRIA esindaja.