Itaalia Serie A jalgpalliliiga on suure uurimise all seoses kohtunike määramise skandaaliga, kus paljude mängude tulemused olid ette määratud.

Paremäärmuslaste ajaleht La Padania kirjutas viimati, et loodab näha Itaalia meeskonda MM-il põrumas. “Mida rutem nad välja kukuvad, seda parem. Nad on ülbed ja häbitud. Jalgpalli rahvuskoondis on peegel Itaalia spordi haiglasest keskkonnast,” kirjutas La Padania oma arvamusküljel.

Omal ajal kommunistide poolt loodud ajaleht II Manifesto läks veelgi kaugemale ja soovitas kõigil itaallastel toetada vastasmeeskondi. “Toetage aafriklasi,” kõlas lehe üleskutse. Itaalia kohtub teadupärast avavoorus Ghanaga.

Isegi Itaalia spordiväljaanded, mis on muidu kutsunud kirglikult kodumeeskonnale kaasa elama, on seekord olnud vaoshoitud. Corriere dello Sport`i arvates vajab Itaalia koondis suuremat edu kui ei kunagi varem, et kõik see viimaste nädalate häbi maha pesta.

Gazzetta dello Sport kutsus rahvuskoondise jalgpallureid näitama MM-il head mängu, et taastada meeskonna hea nimi. “Ei saa öelda, et me läheme seekord MM-ile vaid jalgpalli mängima. Me ei saa teeselda justkui midagi poleks juhtunud. Oleme märksa suurema tähelepanu all kui varasemalt,” leidis ajaleht.