Pole kahtlust, et internet muudab meie elu lihtsamaks. Ajaga kaasas käia on odavam kui vanades harjumustes kinni olla. Samas iga algus on raske ning nõuab pingutust. Positiivne aga see, et õppiminegi on teinekord tõeliselt mugavaks tehtud. Täna saab veebis iseseisvalt lihtsate nõuannete abil õppida näiteks tundma peamisi ID-rakendusi ja kasutama digiallkirja.

Õppimine ei pea olema ajamahukas 

Ole Kaasas! veebikoolituse läbimiseks on vaja vaid natuke aega, arvutit ning internetti. Õpi veebikoolitusel ID-kaardi elektroonilise kasutamise kohta kasvõi kodus teleka ees olles või miks mitte sõbraga koos raamatukogus.

ID-rakenduste veebikoolituse kulgu saab täielikult kontrollida – valida saab sobiva tempo, vajadusel jätta pooleli või korrata mõnda asja mitu korda. Lisaks koosneb veebikoolitus kuuest erinevast moodulist, mida on võimalik läbida etteantud järjekorras või ükshaaval vastavalt sellele, milline teema ID-rakenduste kasutamisel kõige rohkem huvi pakub.

Lihtsaid õpetusi saab näiteks sellest, kuidas kontrollida ID-kaardi sertifikaatide kehtivust, neid ise vajadusel uuendada, muuta PIN-koode; milliseid e-teenuseid on olemas ja kuidas neid ID-kaardi või Mobiil-IDga kasutada ning mismoodi käib dokumentide digiallkirjastamine. 

Praktika ja teooria käsikäes

Olen ise koolitaja ning tean, kui oluline on õpetamise tehnika, et uus info oleks võimalikult selgelt, süstemaatiliselt ning lihtsasti edasi antud. Veebikoolitusel on võimalik 
koolitusmaterjale nii arvutisse salvestada, välja trükkida kui ka kuulata. Samuti saab vaadata praktilisi jooniseid ning isegi lühifilme. Soovitan koolituse käigus kõiki tegevusi juhendiga paralleelselt ka praktiliselt läbi teha. Näiteks läbida ID-kaardi kasutamise praktiline harjutus: logida ID-kaardiga Ole Kaasas! lehele ja anda digitaalne allkiri koolituse läbimise tunnistusele. Tunnistus kinnitab koolituse läbimist, tõendab omandatud oskusi ning sobib esitamiseks ka tööandjale. 

Soovitan Ole Kaasas! veebikoolitusega tutvuda kõigil, kes pole veel aktiivsed ID-kaardi elektroonilised kasutajad. Internetipõhine asjaajamine aitab säästa nii aega kui raha. 


Veebikoolitus on avatud kõigile maini 2010 - www.olekaasas.ee/veebikoolitus