Otsus, kuidas täiendav raha õpetajate vahel jagatakse, jääb järgmisel aastal kooli omaniku ja koolijuhi teha, teatas BNS-ile haridus- ja teadusministeeriumi pressiesindaja.

Maimetsa sõnul on omavalitsuste positsioon, et õpetajate miinimumpalgamäärasid ei tuleks tõsta, vaid jätta palgapoliitikas vabamad käed omanikule ja koolijuhile.

Kui valitsus suudab ametiühingutega kokkuleppele jõuda, et õpetajate miinimumpalgamäärasid ei tõsteta, tekib koolijuhtidel ja omavalitsustel järgmisel aastal reaalne võimalus oma palgafondi kasvu arvestades maksta headele õpetajatele topeltpalka.

Haridus- ja teadusministeeriumi pressiesindaja Liina-Jaanika Seisler ütles BNS-ile, et seekord mõtles Maimets topeltpalga all reaalset palga kahekordistumist ning tegemist ei ole pelgalt kujundiga.

Rahandusminister Tõnis Paltsu kinnitusel on raha õpetajate palgafondi kaheksaprotsendiliseks suurendamiseks eelarveprojektis olemas.

Maimets on seisukohal, et õpetajate palkade tõus ja muud investeeringud peavad eelkõige tagama hariduse kvaliteedi paranemise. Õpetajate palgatõus on osa hariduse kvaliteedi parandamisest, kuhu kuuluvad veel 21. sajandi kooli programm, võitlus koolivägivallaga ja õpetamise kvaliteedi tõstmine.

Riigikogu Res Publica fraktsiooni pressiesindaja Alari Rammo ütles BNS-ile, et kaheksaprotsendilisele palgafondi kasvule andis esmaspäeval heakskiidu ka koalitsiooni koostöökoda.

Isamaaliidu hinnangul tekitab haridusministri kava õpetajate palgafondi suurendamiseks valikulise palgatõusu, mis sõltub kohalike omavalitsusjuhtide suvast.

Isamaaliit kavatseb teha järgmise aasta riigieelarvesse parandusettepaneku, mille kohaselt tõusevad kõigi õpetajate palkade alammäärad 15 protsendi võrra, teatas BNS-ile Isamaaliidu pressiesindaja.

Isamaaliidu esimehe Tunne Kelami sõnul ei paku Maimetsa kava väljavaadet haridustöötajate materiaalse olukorra reaalseks parandamiseks.

Kelami sõnul peab Isamaaliidu valitsuse algatatud iga-aastane 15-protsendiline õpetajate palgatõus jätkuma, et tagada hariduse kvaliteedi tõstmine ühtlaselt kõigis piirkondades.