Suurepärane päev koos särasilmsete õpilastega. Hommik koolis enne esimest tundi algas põnevalt, räägiti sellest, mida eelneval õhtul oli tehtud ja nähtud. Järgnesid ülikiirelt möödunud kuus tundi, kus sai arendatud nii lugemis- kui ka tekstimõistmise oskust, suulist eneseväljendust, ei puudunud ka tänasest päevast üks kirjanditund ning lisaks said üle korratud komareeglid.

Tunnid mööduvad alati ühtlaselt kiirenedes ja tööpäeva lõpp saabub märkamatult. Täna oli mul pärast tunde ka õpilasi, kes vajasid individuaalset järeleaitamist või lihtsalt õpitulemuste parandamist. Tööpäev lõppes pärast nelja ning seejärel tõttasin koju kribinal-krabinal kirjandeid parandama.

Tänase päeva kõige naljakam seik sündis vahetunnis, kui ma hetkeks klassist lahkusin ja tagasi tulles märkasin, et mu laual olev taimeke piilus mind mitme silmaga – õpilased olid taimele silmad kleepinud. Laste igapäevane huumor on see, mille ma alati päeva lõppedes endaga koju kaasa võtan.

Mulle meeldib see energia, mille loovad õpilased klassiruumis oma põnevate küsimuste ja tabavate ütlemistega, nende innukus õppida ja teadmisi saada on alati parim tagasiside minule. Meeles hoian alati seda, et need säravad silmad ja õpiõhin ei tohi kaduda.

***

Laura-Liisa Perova on Noored Kooli 6. lennu osaleja, kes asus 2012. aasta septembris Noored Kooli programmi raames tööle eesti keele ja kirjanduse õpetajana. Sel nädalal, 4.-8. märtsil, jälgib uudisteportaal Delfi noore õpetaja silmade läbi, milline on üks koolinädal.

Sihtasutus Noored Kooli kutsuti 2006. aastal Heateo Sihtasutuse ja Swedbanki poolt ellu selleks, et luua keskkond uute liidrite kujunemiseks, kes panustavad positiivsetesse muutustesse Eesti hariduses. Selleks valitakse Noored Kooli programmi võimekaid ja tegusaid kõrgharidusega noori inimesi, kes lähevad kaheks aastaks kooli õpetama ning läbivad samaaegselt uuendusliku õpetaja- ja juhtimisoskuste koolituse nii Eesti kui rahvusvaheliste koolitajate käe all. Avaldusi Noored Kooli 7. lendu kandideerimiseks saab esitada 7. märtsi keskööni. Rohkem informatsiooni aadressil www.nooredkooli.ee.