OO.o 2.2 failivorminguks on ISO standard ODF. Pakett võimaldab avada vanemate OO.o ja MS Office versioonide faile, ning muudetud faile samadesse vormingutesse salvestada. Office 2007 Open XML vormingut OO.o ei toeta. Microsoftiga sobingu sõlminud Novell püüab välja lasta oma OO.o modifikatsiooni, mis lisaplugina abil tekstifaile mõlemasse vormingusse konverteerida võimaldaks. Microsofti toel pannakse ka Office 2007 jaoks kokku samaotstarbelist Wordi pluginat.

Installisin mitteametlikust peeglist OO.o 2.2 Windows XP keskkonnas. Kõigepealt OO.o, siis selle keelepaki ja lõpuks Filosofti Eesti keele spelleri (fail 2.0.680b, mis algselt oli mõeldud OO.o 2.0.4 jaoks). Filosofti speller töötab ka koos OO.o 2.2-ga ja on paketiga kaasas olevast vabavaraspellerist märksa parema kvaliteediga. Avasin testimiseks mitmeid mahukaid, keeruka küljendusega Wordi doc-vormingus dokumente (päised, jalused, pildid tekstis ja ääristel). Vormindus säilis peaaegu sajaprotsendiselt. Tunduvalt parem tulemus kui varasemate OO.o versioonide puhul. Eksport pdf-vormingusse toimis samuti laitmatult. OO.o on peaaegu täielikult eestindatud. Tõlkimata on veel vaid umbes 7% abiinfost. Seega pole väheste kogemustega kasutajatel vaja infot kaugelt otsida. OO.o kohta on olemas korralik ingliskeelne pdf-vormingus dokumentatsioon ja treeninguvideod. Eesti keeles on KKK (korduma kippuvad küsimused). Korraldatakse ka OO.o kursusi.

Pole kahtlust, et kodukasutaja jaoks on tasuta OO.o 2.2 palju otstarbekam valik kui kallis MS Office 2007. Ettevõtete jaoks on valik keerukam. Office 2007 pakub paremaid võimalusi kui OO.o 2.2, eriti tabelitöötluses. Iseküsimus, mis ulatuses neid võimalusi tegelikult kasutatakse. Office 2007 uus kasutajaliides on ilus ja mugav, kuid nõuab harjumist. Siia ongi koer maetud. Kahjuks pole võimalik valida, kas kasutada uut või vana kasutajaliidest. Kontoritöötajate põhimassi jaoks on uus kasutajaliides harjumatu ja selle kasutamist on neile vaja õpetada. See on ettevõtete jaoks lisakulu.

Igatahes saavad paljud ettevõtted edukalt OO.o hakkama kuigi selles ei ole Outlooki-taolist komponenti. Võib ju kasutada Mozilla Thunderbird meiliprogrammi ja Mozilla Sunbird’i või Lightning’i kalendriprogramme. Skeptikuid peaks veenma, et isegi kõikidesse Prantsusmaa parlamendisaadikute arvutitesse installitakse suvel Ubuntu Linux ja OO.o. OO.o läheb üle ka Uusikaupunki linnavalitsus. Need on vaid mõned viimastest samasisulistest uudistest. Seega sobib ja saab küll, kui tahetakse.