Need kolm tragöödiat: Kursk, plahvatus Moskva tunnelis ja Ostankino ei ole kindlasti omavahel seotud. Aga seda rohkem neist räägitakse. Venemaal oli omal ajal ikkagi tugeva riigi maine ning see ei ole ikkagi veel taastatud, veel vähem nüüd, kui ebaõnnestumiste jada päevavalgele tuli. Ei tasu unustada, et neil on ka kogu maailma tähelepanu.

Ühest küljest võtavad kohalikud venelased seda katastroofi väga valuliselt, sest Ostankino on kunagine Venemaa ja Moskva sümbol, olen seal ka ise käinud. Kindlasti mõjub selle põlemine eriti jõuliselt koos varasemate juhtumitega. Väga kahetsusväärne on muidugi iga õnnetus inimohvritega.

Teisest küljest aga tunnetavad Balti riikide venelased, et see on ikkagi minevik. Venemaa on meie ajalooline kodumaa, aga see ei ole enam meie riik. Nii et katastroof ei juhtunud Eestis, vaid Venemaal, mis on veidi distantseeritum suhtumine.

Täiesti nõus olen Putiniga, kes seostab järjestikused tragöödiad majandusliku olukorraga Venemaal. Majandus on kõige alus ja kui majandusega on kõik korras, juhtub sellelaadseid asju vähem.