Mis oleks Teie arvates neli põhipunkti, mis tuleks Eesti riigis kõigepealt kohe ära teha?

1. Viia võimule Eesti iseseisvus-rahvuslased, st Eesti Iseseisvuspartei.
2. Viia Eesti välja rahvusvahelise valuutafondi alluvusest.
3. Viia Eesti rahvuslik majandus postisoonile nr 1 ja muuta võõrkapital rahvusliku majanduse teenriks.
4. Viia Eesti Euroopa Liidust välja.

Meie valimissüsteem on kahjuks väikeparteisid/üksikkandidaate tõrjuv. Kas nendes tingimustes riigikokku pürgimine ära ei tüüta/väsita?

Meie valimissüsteem on mõningal määral väikeparteisid ja üksikkandidaate tõrjuv, kuid see pole põhiprobleem. Peamiseks takistuseks on ikkagi riigikogu parteide hävitav vastutöötamine väikeerakondadele, eriti Eesti Iseseisvusparteile. Minu eesmärgiks pole riigikokku pääseda või sinna pürgida, ma lihtsalt täidan oma missiooni. Kui sellega seoses tuleb ka riigikogus istuda, siis eks siis tule istuda.

Miks ei ole Teie parteist midagi kuulda valimiste vahelisel ajal?

See väide pole päris täpne, me oleme tegevad ka valimiste vahelisel ajal. Näiteks oli mul võimalus esineda mullu teles vähemalt neljal korral. Oleme kirjutanud pressiavaldusi, kuid meid avaldatakse üsna vastumeelselt.

Kuidas suhtub Eesti Iseseisvuspartei valimiste boikoteerijate soovitusse anda talle kui nn lootusetule kandidaadile hääl?

Üleskutse valimisi boikoteerida on otseselt Eesti riiki ja rahvast kahjustav, nende huvide vastu töötamine.

Millal lõpeb rahvuslaste väiklane kisklemine pisiasjade pärast ja ühendatakse jõud tähtsamate eesmärkide nimel? Kas EIP on võimeline koostööks või mitte

Sellele küsimusele vastamiseks tuleb lahti rääkida mõiste rahvuslane. Kõik Eesti kodakondsed on tegelikult topelt-kodakondsed. Me oleme ühelt poolt Euroopa Liidu kodakondsed, mida tõestab punane pass, teiselt poolt on mõnel alles veel Eesti kodakondse sinine pass.

Rahvuslaste eesmärgiks on oma rahvuse ja territooriumi kaitsmine. Need, kes kaitsevad Eesti rahvust ja territooriumi sinise passi alusel ehk siis rahvana iseseisvas Eestis väljaspool Euroopa Liitu, need on iseseisvusrahvuslased.

Need, kes kaitsevad eesti rahvast Euroopa Liidu sees etnilise killuna, need on eurorahvuslased.

Eesti Iseseisvusparteisse võivad kuuluda vaid iseseisvusrahvuslased. Kuid eurorahvuslased püüavad sisse tungida Eesti Iseseisvusparteisse ja seda üle võtta.

Meie absoluutne veendumus on, et Eesti riik ja rahvas Euroopa Liidu sees hukkuvad. Seetottu on meie üheks tähtsaimaks ülesandeks hoida eurorahvuslased parteist eemal. Väljaspoolt see võib paista kisklemisena, kuid tegelikult toimub olelusvõitlus iseseisvuslaste ja euroliidu käsilaste vahel. EIP teeb koostööd vaid Eesti iseseisvusrahvuslastega.

Miks on Vello Leito osanud tülli minna paljude teiste tuntud rahvuslastega nagu Ain Saar, Tiit Madisson, Jüri Liim, Jaak Mosin?

Ma ei teadnudki seda, et olen kellegagi tülli läinud. Näiteks Ain Saart ma isiklikult ei tunnegi. Tiit Madisson juhib boikotikampaaniat, mistõttu koostöö temaga pole võimalik. Jüri Liimile pakkusime valimisnimekirjas kuuendat positsiooni, kuid ta nõudis esikohta, mida pole võimalik anda inimesele, kelle poliitiline ampluaa piirdub pronkssõduriga. Jaak Mosina vastu mul pretensioone pole, ma usun, et koostöö temaga jätkub.

Kuidas lahkuda Euroopa Liidust, mis on EIP üks eesmärk?

Seda võib kirjeldada kolmeetapilisena.

1. Iseseisvusrahvuslased võtmepositsioonile.
2. Rahvusliku majanduse ülestöötamine.
3. Euroopa Liidust lahkumise referendum, mille tulemusi ei võltsita nii nagu võltsiti sisseastumisreferendumi omi.

Kuidas suhtute II maailmasõjas osalenutesse, ehk siis eesti meestesse, kes võitlesid Eesti vabaduse eest, Saksa armee ridades? Kas Te ei näe, et neile meestele on riigi poolt liiga tehtud?

Tuletan siinkohal meelde, et niinimetatud Lihula ausammas pandi algselt püsti Pärnus meie riigikogu kandidaadite Leo Tammiksaare ja Kaido Nõmmiku eestvedamisel. Ka see oli EIP initsiatiiv panna ausammas üles Lihulasse. Kahjuks kirjutas kogu selle epopöa enda nimele Tiit Madisson, mainimata kordagi Eesti Iseseisvusparteid.

Te näete ette majanduse hukku Eestis, nagu on nüüd ka teised majandusspetsialistid tunnistama hakanud. Kas seda hukku saab vältida, ja kui, siis kuidas? Kui siiski on majandus kummuli, siis mis peaks sellistes tingimustes tegema Eesti riik?

Kahjuks majanduse kokkukukkumist enam täielikult vältida ei õnnestu, sest nn majanduskasv on kinnisvaramull laenurahade arvelt. Möödunud aasta tegelik majanduskasv oli -16 protsenti. Kommertspankade hinnangul lõppeb inimeste laenuvõtmisvõime veel selle aasta sees, mis tähendab seda, et praegused SKP ilusad numbrid pluss 11 protsenti muutuvad katastroofilisteks -16 protsendiks.

Olukorda saab pehmendada ja tõenäoliselt alles jätta Eesti rahva riiklusvõime, kui rakendada kõige alguses öeldud nelja punkti. St et see valitav riigikogu koosseis peab tegema põhimõttelisi muudatusi majanduspoliitikas. Kuna aga praegused riigikogu parteid seda ei tee, siis on ainuke väljapääs viia iseseisvusrahvuslased riigikokku.

Pensioni Eestis ei maksta, on vaid elatusraha (pensioniraha saavad ainult riigikogu liikmed ja kõrgemad riigiametnikud). Kas ja kuidas tegutsete, et pensioniseadus korda teha?

Pensioni suurus sõltub täies ulatuses Eesti rahvusliku majanduse võimalustest. Kuna Eesti rahvuslik majandus on väga tugevasti nõrgestatud, siis pensioni valdkonnas põhimõttelisi parandusi praegusel hetkel teha pole võimalik.

Pensionid viia elatusraha tasemelt välja pensionite tasemele on võimalik üksnes rahvusliku majanduse kordategemise kaudu, rakendades protektsionistlikku majanduspoliitikat ja esmajärjekorras ekspordile suunatud rahvusprogrammide põhist tootmist. Vaid raha riiki tuues saab pensione tõsta. Eksporttootmine on selleks põhiline viis.

Kuidas suhtute sellesse, et Tallinna elanikkond sunniviisil ID-kaardistati (ainult ID-kaardiga on võimalik osta ühistranspordi kuupiletit jne.); ning ka sellesse, et Tallinna koerte arvele võtmiseks ei ole enam teist võimalust, kui et tuleb koerale lasta kiip naha alla panna? Kas näete ohtu, et kunagi plaanitakse käiku lasta protsessi teine faas, kus kogu elanikkond sunniviisiliselt kiibistatakse?

Sunniviisiline kiibistamine on üks põhieesmärkidest uuskommunismi ülesehitamisel. Nagu me teame, on kommunismi põhiidee nivelleeritud elanikkond ja nende kohal kõrguvad üksikud suured juhid. Kiibistamine on meetod kuidas nivelleerida kõiki inimesi ja kontrollida iga nende sammu. Kiibistamisportsess on juba alanud ja see kujutab endast suurimat ohtu planeedil Maa. Punane kommunism oli selle kõrval lapsemäng.

Milline võiks olla Eesti poliitika suhetes Venemaaga?

Milline peaks olema Eesti poliitika suhetes kõikide suurriikidega? Selle olen ma põhjalikult lahti rääkinud oma raamatus “Eesti ja Geopoliitika” (Tallinn, 2002).

Lühidalt tähendab see seda, et Eesti julgeoleku saab üles ehitada vaid kahele sambale: 1. Tugevale rahvuslikule majandusele. 2. Meie võimsaima trumbi ärakasutamisele, milleks on Eesti kui kahe geopoliitilise ruumi vaheruumiks olemises peituv jõud.

See on meie väga suur rikkus, väga võimas trump ja seda võimalus tuleb kohustuslikus korras ära kasutada. Praktikas tähendab see seda, et Eesti peab nagu võrdne võrdsega käituma kõigi kolme suurriigi ehk geopoliitilise ruumiga, kelleks siis on Euroopa Liit, Venemaa ja USA. Nende üheaegse meist huvitatuse tark ja jõuline ärakasutamine on meie ellujäämise ja iseseisvusvõime reaalne alus.

Täpsuseks veel niipalju vaheruumi võimaluste kohta — ilkumine stiilis nagu Eesti võimalused sarnanevad Mongooliale (st võimalusi nagu poleks), näitab alavääristajad rumalust. Mongoolia vahendab tegelikult viit erinevat geopolitiilist ruumi. Lisaks kulgeb kahe põhilise ruumi — Euraasia ja Kagu-Aasia vaheline ühendustee ehk elu tee läbi Mongoolia. Selle fakti mõjujõud peaks olema selge ilma pikema jututa.

Eesti on analoogilises olukorras — läbi Eesti läheb transiidimarsruut lääne ja ida vahel, mis on 15 protsenti rentaablim kui ükskkõik millise teise Balti basseini riigi puhul. See on ka seletus, miks Venemaa ei püüa tulla tagasi tankidega üle Narva jõe, vaid üritab võtta Eesti territooriumi üle pöördumatult majanduslike vahenditega Euroopa Liidu kaudu. Ta on selles protsessis juba väga kaugele jõudnud.

Kui Teie erakond valitakse riigikogusse, kas võtate midagi ette vohava kadakluse (ingliskeelne reklaam, võõrkeelsed asutuste nimetused, EV välja antava toodangu ingliskeelsed nimetused, sportlaste riietusel Eesti reklaamimine võõrkeelse Estonia nimetuse all, värdsõnad ja laused meedias jne jne) tõkestamiseks?

Me sõidame lääne ees eputamisest teerulliga üle. Eesti keel on maailmas üks ilusamatest keeltest.

Kuidas suhtub Iseseisvuspartei Maavalla põlisrahva pärandisse, kas toetatakse veel alles jäänud muistse vaimse ja materiaalse kultuuripärandi, elulaadi ja maailmanägemise, looduslike pühapaikade kaitset? Mida arvatakse näiteks hiite kaitsest?

Tundub, et Eesti Iseseisvusparteis on valdavaks usutunnistuseks maausk. Siit tuleneb kõik ülejäänud — see, mis on meie ajalugu, peab säilima ja järgmistele põlvedele edasi antud olema.

Kas usute vabamüürlaste vandenõusse, et Eestis eksisteerib illuminaatide, kommarite, maoistide, kesikute, oravate, pseudoisamaalaste, omasooiharate omavaheline ringkäendussüsteem.

Eesti võimas geopoliitiline potensiaal avaldub ka selles valdkonnas. Eesti mässimine ja ülevõtmine vabamüürlaste vandenõu kaudu on teine hädaohtlikult kaugele arenenud tendents Eestimaal Venemaa püüdluste kõrval territoorium üle võtta. Selles vandenõus on Eesti jaoks ette nähtud olla arengupiirkond, kus puudub omariiklus ja riiklusvõimeline rahvas, kus Eesti rahvas oleks n-ö pärismaalaste tasemel.

Kas tuleks kasuks, kui seadusega keelataks presidendiks, riigikogulaseks või valitsuse liikmeks kandideerida inimestel, kes ei ole kunagi kuulunud salaseltsidesse ja –ühingutesse.

See nõue peaks olema sisse kirjutatud põhiseadusesse. On riike, kus seda püütakse teha, kuid selleni jõudmine on väga-väga raske.

Kuidas te suhtute Eesti Rahvuslikku Liikumisse, kes on oma ridadesse võtnud tuntud homoaktiviste?

Möödunud aasta alguses, kui Eesti Rahvuslik Liikumine loodi, kirjutasin ma Sõltumatu Infoportaali ja EIP koduleheküljel neljast artiklist koosneva seeria, kus käsitlesin Eesti Rahvuslikku Liikumist kui Eesti Iseseisvuspartei vastast eripojekti. ERL-i liikumine on eurorahvuslaste ühendus, seetõttu on nende ridades ka tuntud homoaktivist. Meie homoaktiviste oma ridadesse ei luba. Homoseksualsmi propageerimine on tsivilisatsiooni tervishoiu vastane tegevus.

Mida on teie erakond teinud selle heaks, et pronksmees Tõnismäelt eemaldatakse?

Me kutsusime kokku pressikonverentsi, kus väljastasime EIP 7. augusti deklaratsiooni. Selles me käsitleme pronkssõduri temaatikat kui Venemaa poolt viljeldavat provokatsiooni ja nõudsime, et riigikogu lahendaks selle probleemi seadusandlikul tasemel, vajadusel rahvaküsitlust rakendades.

Kuidas kommenteeriksite olukorda Eesti riigikaitses ja minister Jürgen Ligi poliitikat, mis soosib palgaarmeed.

Meie programmis on selgelt kirjas, et kaitsevõime peab toetuma eelkõige elanikkonna kaitsetahtele, Kaitseliidule ja kohustuslikule lühiajalisele tegevteenistusele. Palgaarmee rakendamine on üks osa vabamüürlaste vandenõust lõhkuda rahvusriigi kaitsevõime.

Kuidas te suhtute sellesse, et teie parteid, tänu teie ridades olevatele rahvuslikult meelestatud noortele, võrreldakse vapsidega/Mida arvate skinheadidest? Miks nad Teie parteis on?

Kõik, kes on meie parteis, on iseseisvusrahvuslased, sõltumata sellest kui pikki juukseid nad kannavad. Oma riigi, rahva, iseseisvuse ja vabaduse kaitse on iga kodaniku moraalne ja ka seaduslik kohustus.

Kui keegi neid inimesi, kes seda kohustust missioonitundeliselt täidab, nimetab mingisuguse sõimusõnaga nagu nats või midagi sarnast, siis see pole asjakohane suhtumine.

Meie puhul saab rakendada vaid üht sõna: rahvuslane, täiendades seda sõnaga iseseisvus, st iseseisvusrahvuslane. Meie mõisteid nagu skinhead ei kasuta. Kui keegi teine seda teeb meie suhtes, siis me peame seda ebaviisakuseks, ett mitte öelda pahatahtlikuks suhtumiseks.

Kuidas kommenteerite Sven Sildniku viimaseid ülesastumisi meedias, kas nendest kumav naljapartei imago ei ohusta teie erakonna võimalusi valimistel?

Minu jaost kumas Sven Sildniku vastustest Postimees Onlinele antud intervjuus üksnes äärmine mure olukorra pärast. Mina isiklikult hindan tema vastuseid täpseteks ja isegi vaimukateks.