22.00 - Aitab küll, enam ei ole koristamise tuhinat peal. Ega tegelikult pole olnudki, aga ei pääse. Väike müsli veel ja siis tasapisi koikusse unele. Reede hommikul ehk homme Alaveri autoga Kuusamosse. Hooaja kõige pikem laager on läbi, pühapäeval 15 km klassikat! Eestlaste leivanumber? Seekord vist pigem mitte, aga ... Head und kõigile.

20.45 - Käib kõva koristamine ja asjade pakkimine. Homme minema, Kuusamosse, kuhu sprindikoondis, treener Mati Alaver ja hooldemehed täna juba suundusid. Andrus Veerpalu pidi ka täna õhtupoolikul vist minema. Ega me Andrusega iga päev laagris kokku saa ning sellepärast ka täpset ülevaadet teineteise tegemistest pole. Täna hommikuses trennis kaugelt vilksamisi nägime ja oligi kõik.

19.15 - Igav on küll laagrites, aga sellisteks asjadeks ma võimeline pole, et hakkaks USA koondise sõitjatele sarnaselt musavideosid YouTube riputama. Ameeriklased on ameeriklased. Esilaulja on videos Andy Newell.

18.55 - Saunas käidud ja läheb taaskord söögitegemiseks. Saun on laagrites pea igapäevane tegevus ning seda kahel põhjusel. Esiteks aitab taastuda ja teiseks aitab eemal hoida viirushaiguseid. Kuumus üle 80 kraadi tapab baktereid. Võtan sauna mõõdukalt, korra higi lahti ja pesema. Õhtusöögiks teen pastat ja kalkuniliha, lisaks värsket salatit kõrvale. Gurmaanidel läheks raskeks.

17.50 - Lauri Rannama tegi oma tööd nagu ikka - perfektselt. Lihaste toonust hindan ise hetkel harju keskmiseks, massöör andis hindeks "NELI". Oleme koormusi alla lasknud, aga päris võistlusseisundit veel pole. Pühapäeval lähen muidugi maksimumi andma, aga eks paistab, milline mu seisund siis võrdluses teistega on. Viskame siin omavahel vähe naljaga ka. Massaaž kestab pisut üle tunni, nii et aega mulisemiseks jagub. Kõnepruuki tuleb juba ohtralt soome keelseid sõnu sisse. 26. oktoobril saabusime, inside naljad on puhtalt üks "puhumine". Varsti sauna.

15.50 - Jooksma minek. Koos venituste ja võimlemisega tuleb ehk tunnine treening. Ja siis massaaž.

15.00 - Kerge uni tehtud ja nüüd tuleb ette võtta mökki koristamine. Kuna homme hommikul stardime Kuusamo suunas, siis peab vaikselt peale hakkama. Muidu olen hommikul hiinlaste käes. Eks kogu koondisel sama asi, elame siin 100 meetri raadiuses ja saame koristamise käigus üksteist mahlakate väljenditega motiveerida.

14.00 - Pisikesele unepuhkusele minek. Söögiks oli poissmehele kohaselt purgisupp, Ukraina borš. Eestist varuga kaasa võetud. Ja vähe sealiha ka peale. Eilse õhtu menüü kordus kui üldse kõlbab välja hõigata. Rahulikuma trenni järel on söögiisu alati hea, pärast võistlusi pigem vastupidi. Olen üldsiselt suur lihasööja, võimalusel korra päevas ikka.

13.30 - Treening tehtud. 2.15 suuska täiesti rahulikus matkatempos. Pärast veel lõdvestuseks kümneminutiline sörkjooks ja võimlemine. Tegin tänase trenni koos Aivar Rehemaaga, kusjuures põrkasime tundras paarikümne pealise põhjapõtrade karjaga kokku. Tegid ilusti raja vabaks, polnud hullu! Viskasin just pesu pesumasinasse ja ise ka pesema.

10.45 - Kuna hooldemehed lahkusid juba eile Kuusamo Maailma karikaetapi võistluspaika tuleb täna endal suusad ettevalmistada. Õnneks on uisutrenn ja seetõttu kergem. Põhjad puhtaks lükata ja pisut määret peale. Ilm on mõnus, 3-4 kraadi külma ja kerge lumesadu. Trenn tuleb täna maksimaalselt kahe ja poole tunni pikkune. Ah jaa, hommikul sai söödetud ka linde. Kuna homme läheme laagrist minema, siis saia ja leiva ülejäägid lähevad "kohalikele".

9.30 - Hommikust Delfi Neljapäeviku lugejatele. Äratusega kell 8.15 algas viimane päev pikast Olose laagrist. Kõigepealt hommikused pulsid: pikali - 39, püsti - 56. See on igapäevane rutiin. Kerge lume lükkamine mökki eest ja siis söögi valmistamine. Kuna olen paar viimast nädalat olnud Olosel üksi, ilma pereta, siis tuleb toidulaua eest ise hoolt kanda. Täna hommikune menüü: korralik kausitäis mitmeviljaputru, paar klaasi apelsinimahla, juustuvõileivad (eesti juustu ja pruuni Norra juustuga) ning suur kruusitäis kohvi.