Obama pressiesindaja Stephanie Cutteri sõnul vestles Obama Austraalia peaministri Kevin Ruddi, Kanada peaministri Stephen Harperi, Prantsusmaa presidendi Nicolas Sarkozy, Saksamaa liidukantsleri Angela Merkeli, Iisraeli peaministri Ehud Olmerti, Jaapani peaministri Taro Aso, Mehhiko presidendi Felipe Calderóni, Lõuna-Korea presidendi Lee Myung-baki ja Suurbritannia peaministri Gordon Browniga, vahendab Associated Press.

Sarkozy kantselei teatel vesteldi 30 minutit väga soojal toonil rahvusvahelistest küsimustest, eriti finantskriisist ja lepiti kokku kohtuda üsna lähedases tulevikus.

Mehhiko presidendi kantselei teatel lubas Obama jätkuvat USA toetust Mehhiko organiseeritud kuritegevuse ja narkokaubanduse vastasele võitlusele.

Olmerti kantselei teatas, et räägiti vajadusest jätkata ja arendada rahuprotsessi, samas säilitades Iisraeli riigi julgeolekut.

Vestluses Lõuna-Korea presidendi Leega ütles Obama, et USA-Lõuna-Korea liit on Aasia rahu ja stabiilsuse nurgakivi ning lubas veelgi parandada suhteid kahe riigi vahel.

Downing Streetilt teatati, et Brown ja Obama rääkisid mitmetel teemadel, sealhulgas rahvusvahelise finantssüsteemi reformist. Briti pressiassotsiatsiooni teatel toimus väga sõbralik ja positiivne 10-minutiline vestlus, mille käigus räägiti maailma majandusest, olukorrast Iraagis ja Afganistanis ning Lähis-Ida rahuprotsessist.

Merkeli esindaja teatas, et liidukantsler ja Obama nõustusid, et tihe koostöö on parim viis maailma rahvaste ees seisvate probleemide lahendamiseks, alates Iraani tuumaprogrammist ja Afganistani stabiliseerimisest kuni kliimamuutuse ja finantskriisini.