Näiteks selle aasta oktoobris õnnestus mul lapsele hambaravi aeg broneerida 2015. aasta jaanuarisse. Lisaks keelduti tasulise aja kirjapanekust, sest leping haigekassaga ei luba neil lapsi tasu eest ravida. Selline probleem ei esine ainult ühes kliinikus. Aja kirja saamiseks pöördusin mitmesse kliinikusse.

Minu jaoks näitab selline olukord selgelt, et kuigi mõned inimesed lihtsalt ei lähe oma lastega hambaarsti juurde, ei ole seda alati võimalik teha ka oma lastest hoolivatel vanematel. Tasuta hambaravi lastele ei ole tagatud.

Ma ei pea normaalseks, et ma ei saa lapsega külastada talle omaseks ja tuttavaks saanud arsti, vaid pean teda solgutama mööda erinevaid kliinikuid ja arste, vastavalt sellele, kas haigekassal on raha või ei ole.

Kolme kuuga võib pisikesest august saada küllaltki suur auk ning alati ei ole võimalik nii pikalt järjekorras oodata. Minu lapse hambad muidugi ravimata ei jää. Alati on võimalik minna kliinikusse, kus puudub haigekassa leping ja lasta lapse hambad seal korda teha.