“Pall on pankrotihalduri käes,” ütles Gräzin Eesti Päevalehele.

Gräzini sõnul on ta pankrotihaldur Toomas Saarma peale pahane, sest too sunnib Nordi andma garantiid laudade ja toolide ostmise kohta, samal ajal kui kool on huvitatud peamiselt akadeemilisest struktuurist.

“Kui lisaks tulevad lauad, toolid, siis las nad olla. Aga see peaks olema viimane, millest rääkida, mitte esimene,” ütles Gräzin.

Ta lisas, et haldur on teinud Nordile ettepaneku maksta kinni pankroti menetlemisega seotud kulusid, näiteks palka Concordia säilitamiseks töötavatele inimestele.

Gräzin lisas, et selgunud on ka muid asjaolusid, mis Nordi huvi vähendavad. “Näiteks akrediteeringute tähtajad pole olnud päris need, mis arvasime,” märkis ta.

Pankrotihaldur Saarma ütles, et pankroti menetlemine käib ja ta ei soovinud teemat täpsemalt kommenteerida.

Samuti Concordiast huvitatud Audentes on juhatuse esimehe Aare Kilbi sõnul eelmisel nädalal uuendanud pakkumist pankrotivara ostmiseks ja peab järgmiseks nädalaks esitama finantsgarantii.

Seni oli Audentes huvitatud ülikooli mittemateriaalsest osast ja raamatukogust. “Nüüd tegime pakkumise ka arvutitele, mööblile ja meedialaborile,” ütles ta. “Täiendasime pakkumist sellega, mille kohta varem puudus informatsioon.”