„Baltikumi hõlmava telekommunikatsiooniettevõtte ehitamine on suur ettevõtmine ning järjekordne samm Metroo ostu näol Leedus on nüüd tehtud,” ütles Norby Telecom AS-i juhatuse esimees Oleg Shvaikovsky. „Eelnevad olid Metroo võrgu ost Eestis, enamuse Eestit katva WiMAX võrgu väljaarendamine ning Lätis suuruselt teise äriklientidele andmesideteenuseid pakkuva ettevõtte Telecentrs SIA ost 2006. aastal.”

Käesolevaks ajaks on Metroo võrk laienenud kogu Eesti territooriumile ning Eesti ja Läti andmesidevõrgud liidetud. „Juba lähiajal hakkame integreerima Leedu Metroo võrku. Esimesed sammud on juba tegelikult tehtud. Nüüdsest on äriettevõtetel unikaalne võimalus saada kõik oma kommunikatsioonilahendused (nii andme- kui kõneside) üle Baltikumi ühelt teenusepakkujalt sõltumata tema kontorite paiknemisest.”

„Mul on hea meel näha, et Leedus saab Metroo tugeva visiooniga omaniku. See nišš Balti telekommunikatsiooniturul on täitmata ning Metroo. Martinson Trigon AS on oma töö Metroo arendamisel teinud ning käesolev tehing kinnitab meie strateegia õigsust,” lisas Martinson Trigon AS juht Allan Martinson.

Pärast telekommunikatsiooni üksuse müüki fokuseerub MicroLink Lietuva suurte datacentre’te opereerimisele, veebihostingule ja teistele IT-teenustele. Ettevõte kavatseb laieneda ka Leedust välja.

Norby Telecomi kaasabil saavad ettevõtted nüüdsest kõigis kolmes Balti riigis liita harukontorid ühtsesse andmesidevõrku, tarbida kiiret internetiühendust ja kasutada keskset IP põhist kõnesidesüsteemi. Selle tulemusena lihtsustub märgatavalt ettevõtete IT valdkonna juhtimine- ei pea erinevate teenusepakkujate tööd koordineerima, läbi mastaabiefekti tekib kokkuhoid kuludes ning saab kasutada peakontori asukohariigi kliendihalduri teenuseid.