"Iga kord, kui näen prügiautot meie aia taga, on nad mingi jamaga hakkama saanud. Näiteks üritanud jõuga elektroonilist väravat avada, ramminud konteineritega väravat. Helistasin eile koha pärast sele video filmimist jäätmekeskusesse ja esitasin pretensiooni - käidi värava taga, väravat ei avatud, prügi jäeti vedamata. Lubati asja uurida ja tagasi helistada. Tagasi mulle eile ei helistatud. Ise tagasi helistades ei teadnud nad pretensioonist midagi," selgitab video autor ja nördinud nõmmekas Delfile.

Nõmme elaniku sõnul ei möödu ühtegi nädalat probleemita. Jäätmekeskuse enda sõnul pole saadud pürgi minema viia, sest kord on värava võtmed maja unustatud ja seejärel väidetakse, et nendel polegi õige värava võtit. "Algul väideti, et me pole üldse võtmeid toonud, no meil on olemas allkirjastatud alt, selle peale siis hakati otsima ja leiti võtmed. Ühed võtmed nad kaotasid ära, kusjuures meile teada ei antud, nädala aga helistasin ka esitasin pretensioone, siis lõpuks teatati, et teate, me ei saagi vedada, võtmed kadusid ära," räägib kodanik, kuidas prügivedu alatasa minema viimata jääb.

Võtmeta tulek on elaniku sõnul pidev - signaalitatakse värava taga, hõigutakse hoovis olevatele inimestele, et tehtagu värav lahti.
Küsimuse peale, miks nad ise ei ava, kehitatakse õlgu ja ei saada küsimusest aru.

"Meie oleme täitnud nende nõuded, et saaks osutada teenust - andsime üle võtmed, maksame vastavat lisa värava avamise teenuse eest. Aga teenust ei kipu saama. Täna soovitati, et kui näen vedajat tulemas, siis võiksin minna ja näidata, kuidas seda võtit sinna auku peaks panema ja värava lahti saama," ei suuda Nõmme elanik imestust tagasi hoida.

Tema sõnul oli RagnSellsiga aastate jooksul muret ca 2-3 korda aastas, kus tavaliselt suure lumega jäid nad graafikust maha ja jõudsid hilinemisega. "Praegu olen ma siin nagu prügiinspektor, kes iga päev kontrollib, pildistab ja filmib," ei jõua nõmmekas ära oodata, millal see prügisaaga lõpeb.

Minema viimata prügi 06.06 hommikul. Lugeja foto

Tallinna Jäätmete Taaskasutuskeskus juhatuse liige Kertu Tiitso kommenteeris videot, et konkreetsel autojuhil oli kaasas võti, mis ei avanud väravat. "Täna hommikul andsin autojuhile kaasa asendusvõtme, mis samuti ei avanud väravat. Palusin autojuhil oodata objektil, kuniks võtan ühendust kinnisvara esindajaga, kes on lepingus näidatud. Esindaja tuli lahkesti vastu ja tuli väravat avama. Mahutid said tühjendatud. Selgus, et autojuhi kasutuses olev võti ei sobi värava avamiseks. Leppisime kokku, et kinnisvarafirma tellib uued võtmed ja annab need vedajale üle. Seega oleme olukorra koostöös kliendiga lahendanud ja väide, et teema on jäetud tähelepanuta, ei ole asjakohane," sõnas Tiitso.

"Nõmme prügiveo probleemid on tänaseks Tiitso sõnul lahenenud, tegemist on tavalise teenuse käigus ette tulevate üksikute juhtumitega, millega tegeletakse kliendipõhiselt. "Autojuhid olenemata sellest, et osad on venekeelt kõnelevad, on väga professionaalsed ja pikaaegse kogemusega. Ka Tallinna Jäätmekeskuses on meil klienditeenindajad, kes valdavad vene keelt, et tagada venekeelse klientuuri teenindamine," selgitas Tiitso Delfile.