Seadmes on 128MB välkmälu, millest süsteem hõivab veidi vähem kui pool, ja 64MB RS-MMC mälukaart. Kõvaketast ei ole. Operatsioonisüsteem on Debian Linuxil põhinev Internet Tablet 2005. Nokia lubab tuleval aastal välja lasta täiendatud Internet Tablet 2006 versiooni, mis toetab ka VoIP ja sõnumivahetust. Praegune versioon võimaldab mängida MP3, MPEG4-AAC, WAV, AMR, MP2 vormingus helifaile; MP3, MPEG4-AAC, WAV, AMR, MP2 videofaile ning vaadata JPEG, GIF, BMP, TIFF, PNG, SVG-tiny ja ICO vormingus pilte. 4,13-tolline värviekraan on hea kvaliteediga (800x480 pikslit).

Tähtsamaks kui konkreetse seadme parameetrid, tuleb lugeda põhimõtteliselt uudse seadmetüübi turule ilmumist — arvuti, mis on mõeldud eeskätt Interneti kasutamiseks, kusjuures kasutaja on vabastatud vajadusest tegeleda tarkvara installeerimise, hooldamise ja uuendamisega. Kuna lähtekood on avatud, saavad asjahuvilised ka ise tarkvara arendamises osaleda. Seadet on palju lihtsam kasutada kui tavalist arvutit. Soodsa hinna korral võiks asjal jumet olla.

Eesti valitsus kavatseb kogu vabariigi territooriumil luua Interneti püsiühenduse kasutamise võimaluse. Silmas peetakse WiMAX-taolist raadioühendust, mille saatjad lubatakse paigaldada olemasolevatesse mobiilimastidesse. Mobiilsidega olevat hõivatud kuni 98% Eesti territooriumist. Paremal juhul võiks Interneti püsiühendus samale tasemele küündida. Isegi kui see tore kava tõesti teoks saab, tuleb lahendada rida probleeme. WiMAX antenni ja muude seadmete paigaldamine metsaküla üksiku talumaja katusele on kallis. WiMAX/WiFi saatja/vastuvõtja peaks paiknema otse internetiseadmes, nagu Inteli lubaduste kohaselt saab olema tuleval aastal müügile tulevates sülearvutites.

Internetiseade peaks olema paar korda odavam kui odavad arvutikomplektid. Praegune hind 349 eurot ei kutsu ostma, selle eest võib Eestis juba lauaarvuti saada. Seadmega saab USB-liidese abil kodus ühendada odava arvutiklaviatuuri. Virtuaalse klaviatuuri abil on sõnumivahetus ebamugav ja ainult käekirjatuvastusele loota vist ka ei saa. Noorem põlvkond sõnumivahetuseta (rate.ee, MSN jm) hakkama ei saa ja ainult arvete maksmiseks või lehtede lugemiseks pole ju sellist seadet mõtet hankida. Muusikafailide mängimiseks või piltide vaatamiseks peab need eelnevalt kuidagi mälukaardile või seadme mälusse saama. Kui kodus arvutit ei ole, tuleb arvesse ainult Internetist alla laadimine. Kasulik oleks ka võimalus digifotoaparaadist pilte laadida. Esimene pääsuke ei too veel kevadet. Küllap edaspidi hinnad langevad ja võimalused avarduvad.