770 on põhiliselt mõeldud internetiühenduse jaoks. Side toimub kas Bluetooth liidesega mobiiltelefoni või WiFi (802.11b/g) abil. Puutetundlik, 4,13-tolline, 800x480 värviekraan sobib nii veebilehtede, videoklippide kui ka piltide kuvamiseks. Seadme gabariidid on 141x79x19mm, mass 230g. Selle võib vabalt taskusse pista. Teksti sisestamiseks võib kasutada puutetundlikul ekraanil kuvatavat klaviatuuri, nagu pihuarvutitel, või käekirjatuvastust.

Operatsioonisüsteem on Nokia kohandatud Linux (Internet Tablet 2005 software edition). Komplektis on brauser, e-posti ja uudiste klient, veebiraadio, meediapleierid, pildivaatamisprogramm, pdf-failide lugeja, märkmik, kalkulaator, kell ja mängud. Tulevaks aastaks kavandatakse tarkvarauuendust, mis tagab internetitelefoni (VoIP) ja sõnumivahetuse toe.

Toetatud on järgmised failivormingud: audio — MP3, Real Audio, MPEG4, AAC, WAV, AMR, MP2; video — MPEG1, MPEG4, Real Video, H.263, AVI, 3GP; pildid — JPEG, GIF, BMP, TIFF, PNG, Animated GIF, SVG-tiny, ICO.

Seadmel on TI OMAP 1710 protsessor, 64MB DDR mälu, 128MB välkmälu (kasutaja jaoks >64MB) ja 64MB RS-MMC (Reduced Size — MultiMediaCard) mälukaart. Arvutiga ühendamiseks on USB-liides. Muusikat saab kuulata läbi kõlari või kõrvaklappide. Aku võimaldab internetis surfata kuni 3 tundi ja peab ooteseisundis vastu kuni 7 päeva.

Tulevikus võiks selline seade paljudel juhtudel sülearvutit asendada, nt mõnel nõupidamisel, konverentsil või reisil, kuhu paar kilo kaaluvat sülearvutit ei taha kaasa võtta. Seadme hind on 350 eurot. Müük peaks Euroopas algama III kvartalis. Kas Nokia seade suudab nutitelefonidele ja kõnevõimalustega pihuarvutitele (nt HP iPAQ h6340) konkurentsi pakkuda, näitab tulevik.