"Ei tegele piraatlusega. Kui muusikat soovin, siis kasutan iTunes'i ja nii juba palju aastaid. Filmide puhul olen siiani kasutanud Amazoni – teenindus hea ja kiire. Mõnel korral olen ostnud DVD-plaate ka kohalikest poodidest, kuid seda üldiselt harva – Amazon on peamine. Viimane ost sai tehtud kuu või paar tagasi: ostsin sarja "Burn Notice" kõik hooajad," kirjutab teine.

"Aeg-ajalt ikka tuleb ette, et tirin mingi video, vahin ära ning kustutan. Muusikat, programme ega mänge ei tiri. Muusikat tuleb ju raadiostki piisavalt, tasulistele programmidele on reeglina mitmeid tasuta alternatiive ning tasuta legaalseid mängimisvõimalusi terve internet täis," arvab kolmas.

"MP3-sid ei tõmba alla – ei näe vajadust – parem ostan poest CD ja teen selle MP3-deks. Filme tõmban vahel alla. Kui meeldib, lähen poodi ja ostan riiulisse. Mõned head filmid on ostmata jäänud, kuna maksavad ikka päris krõbedalt. Peamiselt tõmban alla seriaale, sest neid Eestis ei näidata, vähemalt mitte neid, mida mulle meeldib vaadata, ning isegi kui näidatakse, siis kõik ilus rikutakse reklaamidega ära!" leiab neljas.

"Kuus tõmban umbes 100 GB igasugu piraatkraami – nii välis- kui eestimaist," teatab üks kommenteerija.

"Iga päev olen piraat. Muusika ja filmidega. Kui see banaania suudaks maksta inimväärset palka, siis käiksin kinos ja ostaksin plaate, seniks aga torrent," põrutab teine.

"Ikka on vaja miskeid filme, muusikat või programmijuppi alla laadida. Olgem nüüd ausad. Miks peaksin ostma artistilt terve plaaditäie pahna, kui sealt vaid 1-2 laulu kuulata kõlbavad. Või siis filmid. Miks peaksin maksma, kui viimase aja linateosed vaid korra läbi vaadata kõlbavad, kui sedagi? Miks peaksin piinlema ebamugavas kinos? Et tooli ära mahtuda, peaksin põlved lõua alla krõnksu tõmbama. Pikemakasvulistele kinokülastajatele meil ju mõeldud pole, seega tõmban parem ebaseaduslikult ja vaatan mõnusalt diivanil lösutades. Eesti ju nii väike ka, et paljud filmid üldse meie kinodesse ei jõuagi, seega ei olegi muud võimalust kui ebaseaduslik tee. Sharing is caring!" arutleb kolmas.

"Programme ei piraadi. Windows on originaal. Kasutan enamasti open source või freeware programme. Mänge ei mängi. Filme ja muusikat tõmban internetist, muusikat enamasti tasuta, vahepeal olen ka midagi ostnud. Filmide ja telesaadetega on palju keerulisem. Proovisin Netflixi. Seal on pärast esilinastust liiga pikk ooteaeg. Proovisin ka Hulut, kus on parem seis kui Netflixis, aga seal on ka palju huvitavaid saateid ja filme puudu. Hulut kasutan nii palju kui saan, aga puuduvate saadete ja filmide vaatamiseks ei jäägi muud üle kui torrenteid tõmmata," seletab neljas.

"Kuulasin ükskord kõrv vastu seina, kuidas naabrimees "Robocopi" VHS-i vaatas. Terve filmi kuulasin ära - Tasuta! Aga selle eest ma olen juba kinni istunud," jutustab lugeja.

"Kas küsimus on suunatud Somaalia Delfi lugejatele?" tunneb teine huvi.