Naksitrallid jagavad lastele Raekoja platsil jäätist ja muid hõrgutisi. Need lapsed, kes tulevad koos oma kodukassi või tema pildiga, saavad oma neljajalgse sõbraga jagamiseks piima.

Naksitralle tuleb tervitama ka Tallinna linnapea Edgar Savisaar, teatas nukuteatri avalike suhete juht Kirsti Timmer.

Tartu linnavalitsus tervitab Naksitralle 11. augustil kell 11 Tartu Raekoja platsil.

Muhvi furgoonauto on tähtsal kohal Nukuteatri suvelavastuses “Naksitrallid”, mida etendatakse 10.-18. augustini. Esietendused antakse Tallinnas nukuteatri suveõues ja Tartus Püha Luuka kiriku aias.

Nukuteatri kunstilise juhi Andres Dvinjaninovi sõnul teeb suvelavastuse eriliseks liikuvus. Naksitrallid sõidavad Muhvi bussiga mööda Eestit linnast linna ning on just seal, kuhu kirjanik Eno Raud ja kunstnik Edgar Valter neid kirjutasid ja joonistasid.

“Naksitrallid” pole tavapärane nukulavastus, kuna peategelasi kehastavad elusad näitlejad. Lavastaja Ivo Eensalu sõnul antakse nukkudega edasi kasside, lindude ja teiste kõrvaltegelaste juhtumisi.

“Naksitrallid” on Eno Raua raamatu põhjal dramatiseerinud Andres Dvinjaninov. Lavastaja on Ivo Eensalu, kunstnik Liina Tepand, helilooja Urmas Lattikas, laulutekstid Leelo Tungal. Naksitralle mängivad Tarmo Männard, Riho Rosberg ja Anti Kobin või Ivo Eensalu. Teistes osades on Liivika Hanstin ja Riho Tammert.