Meie hinnangul on sünnitushaiglate vähendamine murettekitav nähtus. Kodussünnitus peab olema üks võimalikest variantidest, kusjuures naine peab olema selleks täielikult ette valmistatud ja viimase hetkeni peab jääma võimalus otsustada haigla kasuks.

Igaühel on sünnitus väga erinev ja sisetunde küsimus, ning haiglasse kiirustamine võib esiteks sünnituse katkestada ja see võib raskeneda. Kui plaan rakendatakse ja tuleb näiteks 60 kilomeetrit haiglasse sõita, ei pruugi naised üldse haiglasse jõudagi ning laps võib autos sündida. Ettekavatsemata isesünnitamine on aga ohtlik ning võib väga kurvasti lõppeda mõlemale poolele.

Kui räägime normaalsetest ettevalmistatud naistest, siis ega need ei lähe haiglasse arstiabi saama või lootuses, et äkki nende laps seal elustatakse. Nende jaoks piisab täiesti elementaarsest varustusest ning professionaalsest abist. Ei ole vahet suurema või väiksema haigla vahel.

Juhul kui esineb patoloogiaid jms, siis on muidugi vahe ja suurel haiglal eelis, kuid selle saab juba raseduse ajal kindlaks teha. Sünnitus aga ei ole patoloogiline, vaid täiesti tavaline füsioloogiline nähtus.