Ma mõistan, et paljudel on probleeme liigse higistamisega ning sellega võitlemine on keeruline, kuid proovida ju siiski võiks? Igal hommikul enne tööle tulekut duši alt läbi hüpata ei ole ju ometigi nii raske ja peaks kuuluma absoluutselt iga inimese hügieeniharjumuste hulka. Millegipärast aga ei peeta sellest rusikareeglist kinni ning unustatakse pesemine sootuks. Siis levib nii bussis kui poesabas kõrval- või eesseisjate juustest iiveldamaajavat rasvahõngu, nende kaenlaalused on kollasest higist läbi imbunud ning särk ilmselgelt juba mitmendat päeva järjest seljas. Lihtsalt rõve!

Suvise ja päikesepaistelise ilmaga saaksin ma higihaisust veel kuidagigi aru (mis ei tähenda muidugi, et seda kergem taluda oleks), sest päikese vastu ei saa ning isegi lühem jalutuskäik võtab otsaesise leemendama, kuid mis toimub vihmaste või jahedamate ilmadega? Miks te arvate, et siis võib rahulikult neli päeva järjest võidunud juustega ringi jalutada ning hügieenist lugu pidavaid kaaskodanikke oma räpasusega öökima ajada? Vihm, muuseas, ei pese teie juukseid ja ihu puhtaks ning te higistate ka jaheda ilmaga.

Naistekasse kirjutan selle meeldetuletuse seetõttu, et kui üksiku meesterahva seljas kolmandat päeva järjest sama särgi nägemise koha pealt võib kuidagi silma kinni pigistada, siis tütarlapsega, kes pole suvatsenud kostüümi vahetada, ma ühte lifti näiteks ei astu ja punkt. See on väljakannatamatu. Naised peaksid selliste asjadega veel eriti hoolikad olema, ometigi näen iga päev nii nooremaid kui vanemaid naisterahvaid, kes hoiavad vett kokku...

Mis kõige kurvem — inimesed ise ei taju ega suuda mõista, miks ma räpasusse niimoodi suhtun. Kord jutustasin oma järjekordsest haisu“elamusest” bussis ühele kolleegile ja tema imestas siiralt, kas ma tõesti käin IGA PÄEV duši all? Tema pereliikmed käivad kord nädalas saunas ja sellest on küll, hakka nüüd siis iga päev vett raiskama… Pärast seda pole ma temaga suhelnud ka.

Kuulge, Naisteka lugejad, tunnistage üles. Kas teie pesete end iga päev või oletegi teie need haisupommid, kes minu õigust hingata nii bussis, kontoris kui muus avalikus ruumis pidevalt rikute?

Loe lisaks: