Nädala alguses kohtub Edgar Savisaare rahaküsimisskandaali küsimustes selguse loomiseks moodusatud nn tõekomisjon, ent raporti esitamine viibib.
“Pöördusimeerakonna juhatuse poole palvega lükata veidi see tulemuse avaldamineedasi jaanuari algusesse,” selgitas tõekomisjoni esimees Kalle Klandorf Delfle.

Eesti korvpallis selgitati aga veel enne vana aasta lõppu välja parim meeskond.
Eesti korvpalli karikavõistluste finaalis alistas Tartu Ülikool/Rock veenvalt 81:51 Rakvere Tarva.

Karikavõistluste pronksmedalid kuuluvad Kalev/Cramole, kes sai 88:80 jagu TTÜ/Kalevist.

Aastavahetuseks sõitis rongidega Venemaalt Tallinna umbkaudu 5000 turisti.

“Kokkuon planeeritud kuni 10 erirongi Moskvast ja Peterburist, nii meie endakoosseisud kui ka Venemaa omad,” rääkis Delfile AS GoRail juhataja AlarPinsel. Perroon Balti jaamas oli igatahes varahommikul paksult rahvast täis. 


Ka saabusid Vene turistid tšarterlendudega Moskvast. Lennujaamas tundis nad kenasti ära sinisesse kilesse mässitud pagasi järgi.


Aastalõpu viimane nädal oli viimane aeg, mil poodides kehtis ainult kroon. Ka sularahakeskuses käis usin kroonide kokkulugemine.

Kontsert Kullaproov tõi lavale hulgaliselt nii nooremaid kui ka vanemaid staare. Koos laulsid ka Koit Toome ning legendaarne Els Himma.

 

Aastavahetuse kõige suurem pidu toimus Estonia teatris - suurejoonelise balliga tähistati nii Tallinna kultuuripealinnaks saamist kui ka uut raha - eurot! Punase vaiba eest Estonia kontserdimaja ees tuli aga eraldi vaeva näha ning sellelt lumi ära lükata.

Estonia balli perenaine Janne Ševtšenko ja peremees Priit Volmer külalisi ootamas.

Avavalss Estonias.

Aastavahetuse ilutulestik Tallinnas vaadatuna kõrghoone katuselt. Ilus!

Samuti oli suur rahvahulk kogunenud Vabaduse väljakule. Ka Vabadussõja võidusammas säras kenasti tuledes.

Aastavahetuse tähistamiseks koguneti sel aastal peamisel Estonia ette Teatri Väljakule, kus esinesid suurel kontserdil nii bändid kui nägi ka maja katuselt lastud ilutulestikku.

Esimese sümboolse euroraha võttis automaadist välja peaminister Andrus Ansip. Tegu oli 20-eurose rahatähega, mille peaminister lubas mälestuseks ära raamida.

Kuid automaatide juures oli pärast südaööd tunglemist teistelgi. Oma esimesed eurod võtsid välja ka tavalised inimesed. "Uhke tunne on," rääkis Delfile automaadist raha välja võttes Ragnar.

Uut hommikut tervitasid linnas aga tuhanded maha visatud vahuveinipudelid...