Ühepäevane toetusstreik korraldatakse 4. detsembril, kinnitas BNS-ile Eesti muusikaakadeemia ametiühingu komitee esimees Olga Tungal.

“Lahkarvamusi ei olnud, mõned inimesed küll kahtlesid, kas streik ka mingit kasu toob,” ütles Tungal.

Muusikaakadeemia olukord on palju halvem kui muude ülikoolide oma, sest palgad on teiste kõrgkoolide õppejõududega võrreldes väiksemad, nentis Tungal.

Ühepäevase streigi korraldab ka Eesti põllumajandusakadeemia, tunniajalise toetusstreigi Eesti mereakadeemia.

Teenistujate Ametiliitude Keskorganisatsiooni (TALO) juhatus otsustas pärast seda, kui ei jõudnud valitsuse delegatsiooniga kokkuleppele kõrgharidusega töötajate palgatõusus, et korraldab 4. detsembril Toompeal streigi ja miitingu.

TALO soovib kõrgharidusega töötajatele vähemalt Eesti keskmise palga suurust alampalka ehk ligikaudu 7300-kroonist kuusissetulekut, valitsus pakkus haridus- ja kultuuritöötajate palgafondi suurenemist järgmisel aastal kaheksa protsendi võrra.

Üleriigiline streik puudutab kultuuritöötajaid, õpetajaid, teadureid, kõrgharidusega põllumehi ning osa meditsiinitöötajaid. TALO-l on 13 liikmesliitu ning 35.000 liiget.

Viimati korraldas TALO streigi 1997. aastal ja sellest võttis osa 17.000 inimest. Seekord oodatakse osavõtjaid veel enam.