"Kirjutan teile täna, reede õhtul kell 20:05, sest ilmselgelt on Eesti Energia saamatus muutunud sümptomaatiliseks. Elame 21. sajandil, kuid teenuse tase jääb stalinistlikku perioodi," ütleb lugeja, kes elab Valgamaal.

"Oleme elektrita alates kella kolmest päeval ning iga kahe tunni tagant nihutatakse elektri taasustumise kellaaega edasi," märgib ta. "Arusaamatuks jääb, kuidas 3-4 sentimeetri paksune lumekiht saab tekitada olukorra, kus sadadel majapidamistel Eestis paljudeks tundideks elu seisma jääb," imestab ta.

"Meid, kolmanda Eesti elanikke huvitab see, miks on Eesti Energia (Elektrilevi) pakutava teenuse kvaliteet oluliselt kehvemaks läinud? Kuidas on süsteem 21. sajandil üles ehitatud nii, et Eesti inimesed on sellises olukorras täiesti kaitsetud? Kas ainus lahendus selles olukorras on lihtsalt oodata ja lühinumbril 1343 oma muret kannatlikule klienditeenidajale kurta, makstes selle eest eritariifi?"

Ta lisab, et kolmanda Eesti elanikule ei tule üllatusena, et me elame maailmajaos ja kliimavöötmes, kus tõepoolest puhub aeg-ajalt tugevam tuul ja sajab maha 5-sentimeetrine lumekiht.

Elektrilevi pressiesindaja Peeter Liiki sõnul on üle Eesti väiksemates kohtades ilmast tulenevaid elektrikatkestusi, kuid rikete eemaldamisega tegeletakse. "On üksikuid kohti Eestis, mis tõesti on elektrita, sest paksu lumekatte all murdunud puud on langenud liinidele," tõdeb Liik.